Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Barnahus Haninge

Barnahus Haninge är en plats där polis, åklagare, socialtjänst, krisstödjare, barnläkare och barn- och ungdomspsykiatrin (PRIMA) arbetar tillsammans med barn som blivit utsatta för brott, våld eller övergrepp i nära relation. Lokalerna är barnanpassade och alla som träffar barnen är speciellt utbildade för det.

En illustration med fyra glada barn som håller varandra i hand

Vad som händer när du kommer på besök

När du kommer till oss på Barnahus Haninge tas du emot av en i personalen. Du och personen du känner som följt med dig får sitta ned och vänta en liten stund i vårt väntrum. Därefter får du träffa en polis som kommer att prata med dig, det kallas förhör. Där får du möjlighet att berätta om något har hänt dig och om hur du har det hemma.

Efteråt kan du få prata med en socialsekreterare. Du och din familj erbjuds att få prata om det som hänt med en krisstödjare och krisstödjaren kan komma att följa med er hem för att prata där. 

Hur det kan kännas

En del barn och ungdomar har lätt för att berätta, andra har svårare och kan känna rädsla, skam eller skuld för det som hänt. Det är viktigt att försöka berätta, även om det känns jobbigt i stunden. Vi som jobbar på Barnahus har lång erfarenhet av att prata med barn och ungdomar om svåra saker.

Kontakt

Nadja Bergsten, samordnare
08-606 92 78
barnahus@haninge.se

Besöksadress
Rudsjöterassen 1, 6 trappor

Tips

Webbplatsen Jag vill veta handlar om barn och ungas rättigheter vid brott. Du hittar information om vad som är brott i skolan, på fritiden, hemma eller i sociala medier.

Jag vill veta

Senast uppdaterad: 20 september 2021