Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Västerhaninge stödboende

Västerhaninge stödboende är ett boende för personer med beroendeproblematik från 20 år och uppåt. För att bo här ska man vara motiverad att vara nykter och drogfri.

Här erbjuds ett tidsbegränsat boende i en drogfri miljö med stöd för att skapa förändring. Stödet utgår från den enskildas behov och syftar till att stärka individens förutsättningar att delta i samhällslivet genom att vara nykter och drogfri. Därmed ska den enskilde komma tillbaka till arbetsmarknaden och kunna gå vidare till en annan boendeform.

Motivationsarbete och stöd

På boendet drivs ingen behandling utan endast motivationsarbete och stöd tillbaka ut i samhället. Vi använder miljöterapi som arbetsmetod vilket innebär att alla som bor här deltar i skötseln av verksamheten.

Boendet är ett bistånd enligt socialtjänstlagen och ansökan om plats görs via handläggare på vuxenenheten.

Personal på boendet

På boendet arbetar en enhetschef, en samordnare, behandlingsassistenter och en kock. Personalen finns tillgänglig dagtid, kvällstid och på helger. Nattetid finns en väktare stationerad på boendet.

Kontakt

Västerhaninge stödboende
Ringvägen 4 D
137 34 Västerhaninge
08-606 72 28

Stefan Petersson
Samordnare
08-606 72 30

Annelie Wijk Haak
Enhetschef
08-606 78 34

Senast uppdaterad: 30 juni 2022