Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Silviahemscertifiering - utbildning i demenskunskap

Stiftelsen Silviahemmets utbildning innebär att alla medarbetare vid en vård- och omsorgsenhet har fått utbildning i demenskunskap för att bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga. I Haninge kommun är tre dagverksamheter och samtliga vård- och omsorgsboenden som drivs av kommunen certifierade.

En äldre man sitter och pratar med en sköterska inomhus Foto: Mostphotos

Silviahemmets utbildning fokuserar på utbildad personal, gott ledarskap och en gemensam vårdfilosofi för att uppnå hög kvalitet i vård och omsorg. 

En Silviahemscertifiering ger ett helhetsperspektiv i kommunens arbete kring vård och omsorg för personer med demenssjukdom. Det stimulerar också till kompetensutveckling och regelbunden reflektion hos alla medarbetare.

Silviahemscertifierade verksamheter i Haninge kommun

Silviahemscertifierad

Silviahemmets symbol med orden Demensutbildning Silviahemmet Certifierad 2022-2025

Vår personal är utbildade i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga.

Läs om certifieringen på silviahemmet.se

Kontakt

Om du vill veta mer om Silviahemscertifieringen eller kommunens vård- och omsorg av personer med kognitiv sjukdom kontakta: 

Anneli Lindberg
Demenssjuksköterska, Silviasjuksköterska
anneli.lindberg@haninge.se

 

Senast uppdaterad: 30 maj 2024