Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Föreläsningsserie om att förebygga demens

I höst bjuder social- och äldreförvaltningen in till föreläsningensserien Håll hjärnan igång. Föreläsningsserien riktar sig till alla invånare i Haninge kommun som vill lära sig mer om hur man kan förebygga demens. 

Under föreläsningarna får du både kunskap, konkreta tips och inspiration för hur du kan komma igång med livsstilsförändringar och förbättra din hjärnhälsa. Vi som föreläser är demenssjuksköterska och dietist i Haninge kommun. Vi avslutar varje tillfälle med en gemensam fika. Föreläsningsserien är kostnadsfri.

Tid: Tisdagar, klockan 13.30–15.00

Plats: vård- och omsorgsboendet Johanneslund, Ringvägen 4A i Västerhaninge, samlingssalen.

Föreläsningsserien består av sex tillfällen som är fördelade under hösten 2024 och våren 2025 med följande innehåll:

  • 8 oktober: Introduktion – minnet och hjärnan
  • 5 november: Hälsosam mat
  • 10 december: Fysisk aktivitet
  • 21 januari: Hjärngymnastik
  • 18 februari: Sociala aktiviteter
  • 11 mars: Andra riskfaktorer och avslut med utvärdering

Anmälan och antagning

För att få ut så mycket som möjligt av föreläsningsserien bör man gå på alla sex tillfällen. Intresseanmälan avser hela serien.

Anmäl dig via länken nedan eller genom att skriva ut blanketten och skicka in till oss. Anmälan ska vara oss tillhanda senast 23 september. Vi har 80 platser och det är först till kvarn som gäller. Du kommer få svar på om du fått en plats kort efter att du anmält intresse. Vi ringer från okänt nummer.

Intresseanmälan Håll hjärnan igång

Senast uppdaterad: 23 maj 2024