Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Dagverksamhet

Du som är över 65 år och har en demensdiagnos eller fysisk funktionsnedsättning kan ansöka om dagverksamhet. På dagverksamheterna erbjuds social gemenskap, aktiviteter och stöd i vardagen, vilket förlänger möjligheten att bo kvar hemma.

En kvinna ler och pratar med en äldre kvinna Foto: Fredrik Hjerling

Certifierade i demenskunskap

Våra demensinriktade enheter är Silviahemscertifierade. Det innebär att all personal har vidareutbildats för att på bästa sätt kunna ta hand om gäster med demenssjukdom. Silviahemmets certifieringsprogram utgår från en gemensam vårdfilosofi där hörnstenarna är symtomkontroll, anhörigstöd, teamarbete samt kommunikation och relation. 

Läs mer om Silviahemscertifieringen

Så här funkar det: 

  • Du ansöker om dagverksamhet hos kommunens biståndshandläggare.
  • Om du blir beviljad dagverksamhet får du en kontaktperson som ansvarar för att besöken så långt som möjligt utformas i enlighet med dina behov och intressen. Detta dokumenteras i en genomförandeplan.
  • Du får frukost, lunch och eftermiddagskaffe när du är på plats. Maten serveras i en lugn och trygg miljö och personalen deltar och är behjälplig.
  • Du får delta i aktiviteter och kulturella evenemang som utgår från våra gästers behov och önskemål.
  • Vår personal håller kontinuerlig kontakt med närstående till våra gäster. Vi uppmuntrar närstående att delta i våra verksamheter, förutsatt att den som besöker oss vill det.
  • Vid behov erbjuds taxiresa mellan hem och dagverksamheten.
  • Om du som gäst eller närstående har förbättringsförslag, synpunkter eller klagomål meddela oss gärna så att vi kan utveckla våra tjänster. 

Vi som jobbar här

Personalen består av undersköterskor med kompletterande kunskaper om demenssjukdomar och att arbeta personcentrerat. Sjuksköterska och arbetsterapeut finns att tillgå.

Våra dagverksamheter

Silviahemscertifierade

Gul och röd symbol med texten Demensutbildning Silviahemmet Certifierad 2022-2025

På våra tre demensinriktade dagverksamheter är personalen utbildade i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga.

Läs mer om certifieringen på silviahemmet.se
Läs mer om certifieringen på haninge.se

Ansöka om dagverksamhet

Du ansöker om plats på dagverksamhet via biståndshandläggare. Handläggaren utreder och fattar beslut med stöd i socialtjänstlagen.

Läs mer och ansök 

Kontakt

Tuija Blomgren, gruppchef
08-606 92 96
tuija.blomgren@haninge.se

Jane Åkerlund, gruppledare
08-606 86 42
jane.akerlund@haninge.se

Anna-Carin Berkal, verksamhetschef
08-606 75 99
anna-carin.berkal@haninge.se

Telefonservice på finska

Pratar du finska och har frågor om äldreomsorg och aktiviteter för seniorer i Haninge? Ta kontakt med social- och äldreförvaltningen på telefon.

Telefon: 08-606 77 37
Telefontider: Tisdagar kl 13–15 och onsdagar kl 9–11. Övriga tider är du välkommen att lämna ett meddelande på telefonsvararen.

infofinska@haninge.se

Senast uppdaterad: 24 januari 2024