Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vallagården - ett vård- och omsorgsboende i södra Handen

Vallagården är ett demensinriktat vård- och omsorgsboende med naturen runt hörnet. Boendet är omringat av en trädgård där boende fritt och tryggt kan gå ut antingen på egen hand eller i sällskap av personal.

Trädgård och utemiljö

Vår stora trädgård bjuder på anpassade gångstråk bland fruktträd, bärbuskar och planteringslådor som förgyller vardagen. Både boende och medarbetare odlar gärna i lådor, rabatter och använder sedan skörden såväl till måltider, bakning som dekoration.

Lägenheterna 

Vi är ett litet boende och har fyra avdelningar med åtta lägenheter på varje avdelning. Lägenheterna är ca 36 kvm stora och har pentry, kylskåp och garderober. Det finns tillgång till gemensam tvättstuga, kök, allrum samt matsal. Hos oss finns möjlighet till parboende. 

Vårt arbetssätt och vision 

Vår ambition är att skapa en familjär och trivsam hemmakänsla för våra boende. Vi strävar också alltid mot den kommungemsamma målbilden att tillsammans bidra till ett bättre liv.

Vi prioriterar samvaro med våra boende genom kontakmanskap och kontinuitet i personalstyrkan. Vi erbjuder också våra boende dagliga utevistelser och aktiviteter. 

Vår vision är att bedriva Sveriges bästa demensinriktade vård och omsorg.  

Silviahemscertifierad

Silviahemmets symbol med orden Demensutbildning Silviahemmet Certifierad 2022-2025

Vår personal är utbildade i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga.

Läs om certifieringen på silviahemmet.se

Anpassningar med anledning av pandemin

För att minimera risken för smittspridning är det viktigt att du som besökare respekterar våra rekommendationer vid besök på äldreboenden.

Så genomför vi säkra besök på våra äldreboenden

Kontakt

Besöks- och postadress
Vallavägen 4
136 41  Haninge

Vi arbetar ständigt för att utveckla oss och tar tacksamt emot era synpunkter eller frågor.

Verksamhetschef 
Fatou Chorr
08-606 72 69
fatou.chorr@haninge.se

Gruppchefer
Tugba Erdogan (avdelning 1-2)
08-606 70 93
tugba.erdogan@haninge.se

Nadia Matos De Vaz (avdelning 3-4)
08-606 89 20
nadia.matosdevaz@haninge.se

Språkkompetenser

Inom personalgruppen finns kompetens inom språk som engelska, spanska, finska, kurdiska, turkiska, bosniska, thailändska, wolof, persiska, tigrinja, somaliska och arabiska. 

Senast uppdaterad: 8 december 2022