Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ros-Anders gård

Ros-Anders gård är ett vård- och omsorgsboende som ligger i Tungelsta. Här är det individen som är i fokus. Vårt mål är att du ska trivas hos oss och att du ska uppleva att dina individuella behov tillgodoses, uppleva gemenskap, trygghet och värme men även att vi värnar om din integritet och rätt till självbestämmande.

Ros-Anders Gård - en vit stor träbyggnad med vissa gula partier. Ros-Anders Gård Foto: Fredrik Hjerling

Ros-Anders gård är avsedd för personer med demensdiagnoser. Boendet består av fyra Ros-avdelningar och varje avdelning har 10 lägenheter som är cirka 31 kvm.

Aktiviteter

På avdelningarna erbjuder vi aktiviteter som att baka tillsammans till eftermiddagsfika, högläsning, titta på film, lösa korsord, prata, titta på gamla fotografier och spontana dansstunder med svängig musik.

Vi arbetar dagligen med kognitiva förmågor tillsammans med vår aktivitetssamordnare. Vi erbjuder minst två gemensamma aktiviteter varje vardag samt minst en aktivitet under helgdagar. Utevistelser och gruppromenader erbjuds dagligen, till alla boende som kan och vill.

På Ros-Anders gård finns en stor och vacker trädgård där det finns möjlighet till avkoppling och samvaro. Vi odlar egna örter, blommor och periodvis även grönsaker tillsammans med våra boende.

Om Ros-Anders gård

Ros-Anders gård har fått sitt namn efter trädgårdsmästaren, Gustav Andersson, som var en pionjär inom rosodlingen i Sverige. Huset ligger på en del av Gustav Anderssons rosodling.

Samarbete och utveckling

Vi samarbetar med olika organisationer som bland annat erbjuder ungdomsbesök i äldreomsorgen. Vi kvalitetssäkrar vår verksamhet löpande och arbetar med ständiga förbättringar.

Besök på Ros-Anders gård

Vi tycker att du och dina närstående är viktiga och närstående är alltid välkomna hit, det är dina behov och önskemål som styr och därför har vi inga särskilda besökstider.

Med anledning av coronaviruset

Under särskilda omständigheter som under perioden för smittspridning av coronaviruset har vi särskilda rutiner vid besök. Se länk på denna sida eller kontakta ansvarig verksamhetschef på boendet.

Silviahemscertifierad

Silviahemmets symbol med orden Demensutbildning Silviahemmet Certifierad 2022-2025

Vår personal är utbildade i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga.

Läs om certifieringen på silviahemmet.se

Anpassningar med anledning av pandemin

För att minimera risken för smittspridning är det viktigt att du som besökare respekterar våra rekommendationer vid besök på äldreboenden.

Så genomför vi säkra besök på våra äldreboenden

Kontakt

Rosgården 5
137 56 Tungelsta

Maja Malmgren
Verksamhetschef
08-606 86 20
maja.malmgren@haninge.se

Gruppchef plan 1
08-606 78 14

Gruppchef plan 2
08-606 96 24

Sjuksköterska nedre plan
08-606 96 13

Sjuksköterska övre plan
08-606 78 11

Arbetsterapeut
08-606 49 77

Fysioterapeut
08-606 78 29

Enheterna:
Nyponrosen 08-606 93 52
Solrosen 08-606 93 53
Klängrosen 08-606 93 54
Vildrosen 08-606 93 51

Växel 08-606 70 00
socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 15 december 2022