Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgboenden är till för dig som behöver omsorg dygnet runt. Här får du hjälp och stöd för att klara ditt dagliga liv och din personliga omvårdnad och dina behov.

Vård och omsorgsboende Foto: Fredrik Hjerling

Här några exempel på vad du kan få hjälp med

  • Personlig omvårdnad och service
  • Stöd vid måltider
  • Aktivering
  • Hälso- och sjukvård

Genom att visa omtanke, ödmjukhet och engagemang arbetar personalen för att du ska få leva ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Lägenheten som du hyr har oftast ett kombinerat vardagsrum och sovrum samt toalett och dusch. Det finns också gemensamma lokaler för måltider, umgänge och aktiviteter. Lägenheterna hyrs ut utan besittningsskydd.

Vård- och omsorgsboenden i kommunen

Kommunens egna vård- och omsorgboenden ligger placerade runt om i kommunens stadsdelar. I Vendelsö ligger Hagagården, i Handen ligger Terrassen och Vallagården, i Västerhaninge ligger Johanneslund, på Dalarö ligger Malmgården och i Tungelsta ligger Ros-Anders gård. Det finns även ett antal fristående vård- och omsorgsboenden i kommunen som drivs i privat regi.

Erbjudande om plats

När du fått beslut om plats på vård- och omsorgsboende tar vi i största möjliga mån hänsyn till ditt eget önskemål om var du vill bo, i relation till vilken typ av hjälp du behöver och var det finns lediga lägenheter.

Om du beviljas vård- och omsorgsboende ska det ta högst tre månader innan du erbjuds plats. Du har möjlighet att besöka boendet innan du tackar ja.

Avgifter och kostnader

Avgift tas ut månadsvis för vård, omsorg och mat enligt gällande taxa i Haninge kommun. Du kan söka bostadstillägg hos Pensionsmyndigheten. Hyra för boende tillkommer.

Här finner du information om avgifter för äldreomsorg i Haninge kommun

Din rätt att påverka

Hur de insatser som är beslutade ska fungera i din vardag ska sammanfattas i en genomförandeplan. Det handlar om att göra en planering där dina behov, önskemål och din livssituation ska styra. Genom din medverkan säkras ditt inflytande över hur din vård och omsorg ska utföras.

Anpassningar med anledning av pandemin

För att minimera risken för smittspridning är det viktigt att du som besökare respekterar våra rekommendationer vid besök på äldreboenden.

Så genomför vi säkra besök på våra äldreboenden

Kontakt

08-606 70 00

Besöksadress
Rudsjöterrassen 2socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Kontakt med handläggare

Telefonservice på finska

Är du finskspråkig och har frågor om äldreomsorg och seniorverksamhet i Haninge? Ta kontakt med social- och äldreförvaltningens telefonservice på finska.

Telefon: 08-606 77 37
Telefontider: Tisdagar kl 13–15 och onsdagar kl 9–11. Övriga tider är du välkommen att lämna ett meddelande på telefonsvararen.

infofinska@haninge.se

Senast uppdaterad: 11 maj 2022