Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboenden är till för dig som behöver omsorg dygnet runt. Här får du hjälp och stöd på olika sätt för att klara ditt dagliga liv och din personliga omvårdnad.

Här några exempel på vad du kan få hjälp med

  • Personlig omvårdnad och service
  • Stöd vid måltider
  • Aktivering
  • Hälso- och sjukvård

Genom att visa omtanke, ödmjukhet och engagemang arbetar personalen för att du ska få leva ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Lägenheten som du hyr har oftast ett kombinerat vardagsrum och sovrum samt toalett och dusch. Det finns också gemensamma lokaler för måltider, umgänge och aktiviteter. Lägenheterna hyrs ut utan besittningsskydd.

Vård- och omsorgsboenden i kommunen

Kommunens egna vård- och omsorgboenden ligger placerade runt om i kommunens stadsdelar. Det finns även ett antal fristående vård- och omsorgsboenden i kommunen som drivs i privat regi.

Erbjudande om plats

När du fått beslut om plats på vård- och omsorgsboende tar vi i största möjliga mån hänsyn till ditt eget önskemål om var du vill bo, i relation till vilken typ av hjälp du behöver och var det finns lediga lägenheter.

Om du beviljas vård- och omsorgsboende ska det ta högst tre månader innan du erbjuds plats. Du har möjlighet att besöka boendet innan du tackar ja.

Avgifter och kostnader

Här hittar du information om avgifter för äldreomsorg i Haninge kommun

Din rätt att påverka

Hur de insatser som är beslutade ska fungera i din vardag ska sammanfattas i en genomförandeplan. Det handlar om att göra en planering där dina behov, önskemål och din livssituation ska styra. Genom din medverkan säkras ditt inflytande över hur din vård och omsorg ska utföras.

Senast uppdaterad: 12 maj 2023