Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Mat och måltider

I Haninge lyfter vi fram den lustfyllda måltiden varje dag. Maten ska smaka gott, se inbjudande ut, vara näringsriktig och variationsrik för att förgylla tillvaron och öka välbefinnandet.

Smörslungade morötter Foto: Fredrik Hjerling

Sund och näringsriktig mat – en viktig förutsättning för god hälsa

Inom vård och omsorg är mat och näring en integrerad del av omvårdnaden. All måltidsverksamhet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv. Detta innebär att mat och måltider är en del i ett större sammanhang och av stor betydelse för att nå en god hälsa hos kommunens invånare sett ur ett livslångt perspektiv. Sund och näringsriktig mat är en viktig förutsättning för god hälsa.

Kommunens måltidsverksamheter ska pedagogiskt stödja individer till hållbara och hälsosamma val för långsiktigt goda matvanor.


Lunchservering på Vårt kök, Hagagården i Vendelsö

Här tillagas god och bra mat med omsorg. Restaurangens huvudmålgrupp är pensionärer men givetvis välkomnas även andra gäster. Vårt kök serverar lunch varje vardag med fokus på svensk husmanskost.

Vårt kök på Hagagården i Vendelsö

Lunchservering på skolor för seniorer

Tidigare kunde du som är 65+ köpa lunchhäften för att äta lunch i några av kommunens skolor. Dessa häften säljs inte längre men du som har kvar kuponger i ditt häfte kan använda dessa för att köpa med dig matlådor av dagens lunch på Ribbyskolan. Ingen lunchservering sker på plats. 

Anpassningar med anledning av pandemin

För att minimera risken för smittspridning är det viktigt att du som besökare respekterar våra rekommendationer vid besök på äldreboenden.

Så genomför vi säkra besök på våra äldreboenden

Senast uppdaterad: 28 juli 2022