Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Korttidsboende för dig som fyllt 65 år

Om du eller din anhörige under en kortare tid är i behov av vård eller omsorg som inte kan ges i det egna hemmet, kan ni ansöka om korttidsboende. Det kan till exempel röra sig om avlastning i samband med vård av anhörig, vid återhämtning efter sjukdom eller i väntan på särskilt boende.

Foto: Fredrik Hjerling

Det finns personal på korttidsboendet dygnet runt som kan ge stöd med hygien, av- och påklädning samt stöd vid måltider och aktivering.

På korttidsboendet bor man i ett rum med tillgång till toalett och dusch. Det finns också gemensamma lokaler för måltider, umgänge och aktiviteter.

Så söker du korttidsboende

För att söka korttidsboende kontaktar du biståndshandläggare inom äldreomsorgen som gör en behovsbedömning utifrån ditt behov. Beslut om korttidsboende tas därefter enligt socialtjänstlagen. 

När får jag plats på korttidsboende?

Om du beviljas korttidsboende så ska du erbjudas plats inom en vecka eller enligt överenskommen tid. Dygnsavgift för vård och omsorg samt kost tas ut enligt gällande taxa i Haninge kommun.

Här hittar du information om avgifter för äldreomsorg i Haninge kommun

Kontakt

Växel 08-606 70 00 
Fax 08-606 87 41

Kontakt med handläggare

Besöksadress
Rudsjöterrassen 2 

socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Telefonservice på finska

Pratar du finska och har frågor om äldreomsorg och aktiviteter för seniorer i Haninge? Ta kontakt med social- och äldreförvaltningen på telefon.

Telefon: 08-606 77 37
Telefontider: Tisdagar kl 13–15 och onsdagar kl 9–11. Övriga tider är du välkommen att lämna ett meddelande på telefonsvararen.

infofinska@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 april 2023