Mat och måltider

I Haninge lyfter vi fram den lustfyllda måltiden varje dag. Maten ska smaka gott, se inbjudande ut, vara näringsriktig och variationsrik för att förgylla tillvaron och öka välbefinnandet.

Smörslungade morötter Foto: Fredrik Hjerling

Sund och näringsriktig mat – en viktig förutsättning för god hälsa

Inom vård och omsorg är mat och näring en integrerad del av omvårdnaden. All måltidsverksamhet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv. Detta innebär att mat och måltider är en del i ett större sammanhang och av stor betydelse för att nå en god hälsa hos kommunens invånare sett ur ett livslångt perspektiv. Sund och näringsriktig mat är en viktig förutsättning för god hälsa.

Kommunens måltidsverksamheter ska pedagogiskt stödja individer till hållbara och hälsosamma val för långsiktigt goda matvanor.

Läs gärna mer i kommunens kostpolicy!


Lunchservering på Vårt kök, Hagagården i Vendelsö

Här tillagas god och bra mat med omsorg. Restaurangens huvudmålgrupp är pensionärer och givetvis välkomnas även andra gäster. Vårt kök serverar varje vardag lunch med fokus på svensk husmanskost.

Vårt kök på Hagagården i Vendelsö

Lunchservering på skolor för seniorer

Skolrestaurangerna är stängda för externa matgäster på grund av pandemin

Du som är 65 år eller äldre kan äta lunch i gemenskap i flera av kommunens skolor. Varmrätt, smör och bröd, dryck och råkost ingår. Under skollov och studiedagar är skolrestaurangerna stängda.

Läs mer om vilka skolor som har lunchservering för seniorer

Senast uppdaterad: 1 april 2021