Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Mat och måltider

I Haninge lyfter vi fram den lustfyllda måltiden varje dag. Maten ska smaka gott, se inbjudande ut, vara näringsriktig och variationsrik för att förgylla tillvaron och öka välbefinnandet.

Smörslungade morötter Foto: Fredrik Hjerling

Sund och näringsriktig mat – en viktig förutsättning för god hälsa

Inom vård och omsorg är mat och näring en integrerad del av omvårdnaden. All måltidsverksamhet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv. Detta innebär att mat och måltider är en del i ett större sammanhang och av stor betydelse för att nå en god hälsa hos kommunens invånare sett ur ett livslångt perspektiv. Sund och näringsriktig mat är en viktig förutsättning för god hälsa.

Kommunens måltidsverksamheter ska pedagogiskt stödja individer till hållbara och hälsosamma val för långsiktigt goda matvanor.

Läs gärna mer i kommunens kostpolicy!


Lunchservering på Café Matlådan och Vårt kök 

På restaurangerna Vårt kök som finns på Hagagården i Vendelsö och på Café Matlådan som finns på Tallhöjden i Handen tillagas god och bra mat med omsorg. Restaurangernas huvudmålgrupp är pensionärer och givetvis välkomnas även andra gäster.

Vårt kök och Café Matlådan serverar varje vardag lunch med fokus på svensk husmanskost.

Café Matlådan på Tallhöjden i Handen

Vårt kök på Hagagården i Vendelsö

Lunchservering på skolor för seniorer

Du som är 65 år eller äldre kan äta lunch i gemenskap i flera av kommunens skolor. Varmrätt, smör och bröd, dryck och råkost ingår. Under skollov och studiedagar är skolrestaurangerna stängda.

Skolrestaurangerna är stängda för externa matgäster tills vidare.

Läs mer om vilka skolor som har lunchservering för seniorer

Kontakt för den här sidan: socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 mars 2020