Ros-Anders gård, vård- och omsorgsboende i Tungelsta

Bild på utsidan av Ros-Anders Gård Foto: Fredrik Hjerling

På Ros-Anders gård är ett vård- och omsorgsboende som ligger i Tungelsta. Här är det individen som är i fokus. Vårt mål är att du ska trivas hos oss och att du ska uppleva att dina individuella behov tillgodoses, uppleva gemenskap, trygghet och värme men även att vi värnar om din integritet och rätt till självbestämmande.

Ros-Anders gård omfattar fyrtio lägenheter på cirka 31 kvm. Lägenheterna är grupperade tio och tio och främst avsedda för personer med demenshandikapp. 

Vi tycker att dina anhöriga är viktiga och de är alltid välkomna hit, det är dina behov som styr och därför har vi inga särskilda besökstider.

På avdelningarna arbetar vi utifrån att "fånga stunden", det kan vara allt från att baka tillsammans till eftermiddagsfikat, högläsning, titta på film, lösa korsord, prata och titta på gamla fotografier till en spontan dansstund med svängig musik.

På Ros-Anders gård finns en stor trädgård där vi har påbörjat arbetet med att anlägga en Sinnenas trädgård, här finns möjlighet till avkoppling, samvaro och vi odlar egna grönsaker och blommor.

Vi erbjuder olika aktiviteter som sittgymnastik, bingo, besök av terapihundar och musikunderhållning. Vi har också samarbete med en organisation som erbjuder ungdomsbesök i äldreomsorgen på helgerna.

Ros-Anders gård har fått sitt namn efter trädgårdsmästaren, Gustav Andersson, som var en pionjär inom rosodlingen i Sverige. Huset ligger på en del av Gustav Anderssons rosodling. 

Kontakt för den här sidan: socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 mars 2020