Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny förtroendevald

Är du ny förtroendevald i Haninge kommun? Här finner du bland annat information om hur du anmäler dina personuppgifter för lön- och nämndadministration. Efter anmälan skapas ett användarkonto och en e-postadress och en läsplatta beställs.

Anmäl dina personuppgifter

Du behöver anmäla dina personuppgifter till kommunen via e-tjänsten för förtroendevalda så snart som möjligt efter att du blivit invald. Blanketten mailas till kommunfullmäktiges sekreterare.

Dina personuppgifter används för att skapa ett användarkonto, skapa en e-postadress, betala ut mötesersättning samt beställa läsplatta och passerkort.

För att anmäla dina uppgifter behöver du ett bank-ID.

Anmälan av personuppgifter

Surfplatta och e-post

Haninge kommun har en digital ärende- och mötesprocess vilket innebär att kommunen tillhandahåller surfplatta och @haninge.se-adress till förtroendevalda i kommunfullmäktige, kommunstyrelse och nämnd.

Support av surfplattor och e-post ges av kommunens Servicedesk. Är du i behov av hjälp med din tekniska utrustning, kontakta Servicedesk på telefon 08-606 78 00 alternativt servicedesk@haninge.se.

Information om när din surfplatta finns att hämta ut kommer skickas till den e-postadress du uppgivit i blanketten ovan. Därefter kommer all kommunikation till dig som förtroendevald att ske till din @haninge.se e-postadress.

Passerkort

Som förtroendevald behöver du ett passerkort för att komma in och ut ur kommunens lokaler efter ordinarie öppettid. Passerkortstillverkningen finns på entréplan i kommunhuset och har öppet måndagar klockan 8.30–9.30 och onsdagar klockan 15.30–16.30.

Anmäl ditt bankkonto

Du anmäler ditt konto för utbetalning om arvode direkt till Nordea. Uppge Haninges arbetsgivarnummer som är 648308 eller arbetsgivarnummer 648333 om ditt uppdrag är inom Haninge Holding. Om du inte hunnit anmäla ditt lönekonto innan första utbetalning får du en utbetalningsavi hemskickad.

Anmäl lönekonto

Stöd inför första sammanträdet

I handboken för förtroendevalda hittar du svar på det mesta kring ditt uppdrag. I utbildningsportalen finns även ett antal kortfilmer som stöd i uppdraget. Det finns till exempel en film om din trygghet och säkerhet, och en om grunderna inför det första sammanträdet.

Frågor?

Vid frågor, vänligen kontakta din nämndsekreterare. 

Kontakt

För kontakt med verksamheterna kan du antingen ringa kommunens växel eller mejla till verksamheternas funktionsbrevlådor, som dagligen bevakas av registratorer. Växeln respektive registrator kopplar sedan ihop dig med rätt person.

Växeln
08-606 70 00

Kommunstyrelseförvaltningen
haningekommun@haninge.se

Kultur- och fritidsförvaltningen
kulturfritid@haninge.se

Social- och äldreförvaltningen
socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Stadsbyggnadsförvaltningen
stadsbyggnad@haninge.se

Utbildningsförvaltningen
utbildningsforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 mars 2024