500 medarbetare får ta del av lärarlönelyftet

Cirka 500 skickliga medarbetare som har jobbat länge i Haninge får ta del av lärarlönelyftet. Lärarlönelyftet är en statlig satsning för att höja lönerna för särskilt kvalificerade lärare, förskollärare eller fritidspedagoger.

Foto: Mostphotos

De berörda medarbetarna får en permanent höjning av grundlönen med 2 500 kronor per månad, räknat på heltid. Den första utbetalningen gjordes på novemberlönen 2016.

Kommunen och lärarfacken överens

Eftersom fler medarbetare uppfyller bidragskriterierna än vad pengarna räcker till har Haninge behövt göra ett urval. De senaste årens konkurrens mellan arbetsgivare har lett till högre löner för nyanställda oavsett om de är nyutexaminerade eller bara byter arbetsgivare. Därför har en satsning gjorts på skickliga medarbetare som har jobbat länge i kommunen eftersom de riskerar att halka efter lönemässigt. Förvaltningen och lärarfacken har varit överens om denna inriktning.

I praktiken behöver en lärare inom grundskolan eller gymnasiet som i övrigt uppfyller kriterierna ha jobbat 3–4 år i kommunen för att komma i fråga för bidraget. Gränsen för berörda medarbetare i förskolan och fritidshem ligger på ca 10–11 år.

Fler kan få möjlighet

Eftersom medarbetare kontinuerligt slutar eller går i pension kommer möjlighet finnas för fler medarbetare att komma ifråga för lärarlönelyftet under förutsättning att de uppfyller kriterierna och arbetar kvar i Haninge kommun.

Kontakt för den här sidan: utbildningsforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 5 oktober 2018