Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ida Skiöld, fritidspedagog, utvecklingsledare och nätverksutvecklare

Från början var planen en annan. Ida Skiöld utbildade sig till hälsopedagog och arbetade några år med kost och fysisk rörelse. Idag är hon både utvecklare för fritidsverksamheten på Tungelsta skola och nätverksutvecklare i Haninge kommun – och stortrivs.

Foto: Jennifer Glans

Fyra dagar i veckan hämtar Ida Skiöld idéer och inspiration genom arbetet i barngruppen i skolan. En dag varje vecka sitter hon vid datorn i kommunhuset och samordnar utvecklingen av fritidsverksamheterna i Haninge. Två olika arbetsuppgifter som hela tiden inspirerar varandra.

– Jag får alltid nya idéer av att arbeta tillsammans med barn. Verksamheten formas av deras behov och förmågor och ingen dag är den andra lik.

– Att samtidigt få utveckla fritidshemmen i Haninge gör mitt jobb ännu mer spännande. Som nätverksutvecklare är jag med och tar fram nya arbetssätt och rutiner. Det har gett mig bra koll på skolans alla lagar och styrdokument som vi utgår från i vårt utvecklingsarbete.

Det låter som att du har roligt på jobbet?

– Absolut! Det går inte en dag utan skratt. Jag jobbar med utmärkta kollegor, vi trivs jättebra tillsammans. Närheten till riktig natur skapar möjligheter som inte finns på andra ställen. Bara att det går att sticka ut och grilla korv i skogen är fantastiskt.

Har du nytta av din bakgrund som hälsopedagog i arbetet som fritidspedagog?

– Ja, det är ju en kompetens som är viktig i allt ifrån hur vi får barnen att röra på sig och inte bli stillasittande till hur mellanmålen serveras. I Tungelsta skola har vi till exempel dragit ned på mängden socker i det som serveras.

Vad kännetecknar Haninge kommun mest tycker du?

– Att Haninge växt otroligt mycket, och fortsätter att växa, innebär att vi har tillgång till det mesta inom kommunen. Och det som ännu inte finns, det kommer. Som medarbetare betyder det att du kan vara med och påverka hur verksamheten ska se ut och fungera. Om du kan jobbet och har utvecklingsidéer kommer du att känna dig välkommen och hemma i Haninge. Här kan du verkligen vara med och påverka.

 

Senast uppdaterad: 23 mars 2018