Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utmärkelser för företagare i Haninge

Varje år delar Haninge kommun tillsammans med våra samarbetspartners ut fem utmärkelser för företagare i Haninge. Utmärkelserna delas ut under Företagardagarna i Haninge. Företagardagarna 2024 genomförs 13-16 februari.

Årets företagare och Årets Unga företagare i Haninge  

Grundstenarna i tävlingen är att du som företagare äger och driver ditt företag som huvudsaklig sysselsättning och att du som företagare bidrar till samhället genom ditt agerande (till exempel stöttar lokala verksamheter, anställer personer som står långt från arbetsmarknaden eller visar ansvar gentemot leverantörer och kunder). Du ska även visa på att du arbetar innovativt med din vara eller tjänst och har en långsiktig stabil tillväxt. Vinnarna kan nomineras till de nationella tävlingarna Årets företagare och Årets unga företagare.

Årets Unga företagare följer samma kriterier som Årets företagare, men företagaren ska vara under 35 år.

Läs mer om kriterier här

Sista nomineringsdag var16 november 2023 

Priserna delas ut av Företagarna Haninge    

Årets eldsjäl i Haninge

Priset Årets eldsjäl delas ut till ett företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Haningebor eller på annat sätt varit en inspiration genom sitt arbete i kommunen.  

Kriterierna för att ha möjlighet att bli Årets eldsjäl är att företaget kontinuerligt jobbar med social hållbarhet till förmån för Haningebor. Samarbetet kan ske genom att företaget erbjuder anställningar, praktikplatser, studiebesök eller andra aktiviteter som kan hjälpa arbetssökande inom kommunens gränser. 

Priset delas ut av Arbetsmarknadscenter i Haninge kommun

Årets nyföretagare i Haninge 

Denna utmärkelse delas ut till någon som startat sitt företag under de senaste 3 åren. För att få utmärkelsen ska nyföretagaren, i samverkan med NyföretagarCentrum, ha arbetat igenom sin affärsplan och byggt upp ett fungerande kontaktnät. Företagets affärsidé ska också bedömas utvecklingsbar och verksamheten ska ha genererat ett tillfredsställande resultat.  

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Nynäshamn Haninge  

Årets UF-företag i Haninge 

UF-företagande är ett koncept in om gymnasieskolan där elever får starta, driva och avveckla ett företag under ett läsår. Här ska UF-företagarna visa på en genomtänkt affärsidé och affärsplan som visar att de tagit idé till verklighet. Det finns många lärdomar att dra från sitt år som UF-företagare och här finns grogrunden för framtidens företagare - unga talanger att fånga upp med andra ord!

Priset delas ut av SEB 

Senast uppdaterad: 28 februari 2024