Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Berättelser från feriepraktik

Här kan du ta del av berättelser från ungdomar som tidigare har gjort feriepraktik på Haninge kommun.

Upplevelser av feriepraktik

Feriepraktik är ett arbete som kommunen arrangerar för ungdomar. Tanken bakom Feriepraktik är att ungdomar ska bli introducerade till arbetsmarknaden genom att få sitt första jobb. Feriepraktiken ska hjälpa ungdomar få erfarenheterna och referenser inför framtiden. Men hur upplever ungdomarna feriepraktiken?

Vi heter Silvia och Rana och vi har praktiserat på Kommunikationsenheten på Haninge kommun. Denna vecka har vi jobbat med olika saker. Vi har varit ute och fotat bilder till Haninge kommuns bildbank. Vi har hjälpt till att sortera och organisera deras roll-ups, analyserat hemsidan och skrivit en kommunikationsplan. På sätt har vi gjort allt möjligt.

Men vad tycker vi ungdomar om att jobba och vad har vi fått för nytta? Vi har pratat med andra praktikanter som jobbar i kommunhuset och vi kom fram till att vi har fått erfarenheter, att vi har lärt oss saker om oss själva, bli klara innan deadline, lärt oss samarbeta med andra och hur en arbetsdag kan se ut, vi har blivit mer självständiga. Allt detta kommer att komma till nytta i framtiden när vi ska söka jobb och skriva ett CV men även när vi kommer stå inför livets utmaningar.  
 
Med allt detta vill vi säga att ni ska söka feriepraktik. Det hjälpte oss och det kommer hjälpa er.  

Silvia Jakowicz och Rana Taylan, Haninge Kommun 05/10-2021 

Senast uppdaterad: 9 december 2022