Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

För handledare

Är du som företagare nyfiken att göra en bra insats för samhället, samtidigt som du stärker ditt företags kompetensförsörjning? Här hittar du information för dig som är arbetsgivare.

Kommunens arbetsgivaransvariga finns till för att skapa hållbara lösningar för dig som arbetsgivare och våra arbetssökande. 

Områden som vi jobbar med:

  • Anpassad rekrytering
  • Jobbspår – anpassad utbildning i samverkan med ditt företag
  • Praktik/arbetsträning

Anpassad rekrytering

Vi som är arbetsgivaransvariga kan vara din part när det gäller anpassad rekrytering för just ditt företag eller organisation.

Vi stöttar dig i processen med rekryteringsträffar, intervjuer och urval när du behöver anställa ny personal.

Jobbspår 

Lokala jobbspår består av en kombination av arbetsmarknadsutbildningar och praktik på ett företag. Tillsammans med ditt företag skapar vi en kombination av utbildning och praktik som är anpassad efter din verksamhet, och som leder till att deltagaren blir anställningsbar enligt ditt kompetensbehov.

Den som deltar kan ansöka om aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning via Arbetsförmedlingen.

Praktik och arbetsträning

Arbetsmarknadscentrum har deltagare som gärna vill komma ut till arbetsplatser för att prova på yrken och pröva deras förmågor och talang. 

Praktik kan pågå i 1–3 månader med syfte att få ”växa" in i ett yrke eller bransch. Förhoppningsvis leder det till en anställning som gynnar både dig och arbetstagaren.

Hur lång arbetsträningsperioden är varierar från person till person. Här tittar vi på vad som fungerat bra och vad man önskar utveckla. Deltagaren har sedan möjlighet att fortsätta en anställning hos er eller gå vidare till andra arbetsmarknadsinriktade insatser. 

Arbetsgivaransvariga arbetar för att få en så bra och kvalitativ matchning som möjligt mellan ert behov och våra deltagares behov och förmågor. En socialkonsulent ansvarar för insatsen under hela perioden, vi samordnar, följer upp och finns som ett stöd för både individ och arbetsplats.

Kontakt

Varmt välkomna att höra av er till oss!

arbetsgivargruppen@haninge.se

Arbetsgivaransvariga i Haninge kommun

Karin Larsby
08-606 87 98, 072-454 19 84
karin.larsby@haninge.se

Attilio Jaconelli
08-606 51 09
attilio.jaconelli@haninge.se

Levent Bozkir
Gruppchef
08-606 54 18
levent.bozkir@haninge.se

Jonas Granlund
08-606 74 36, 070-601 50 42
jonas.granlund@haninge.se

Ronas Lindh 
08-606 87 58, 070 587 71 40
ronas.lindh@haninge.se

Senast uppdaterad: 28 februari 2024