Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

För arbetssökande

På Arbetsmarknadscenter får du individuellt stöd som syftar till att du ska komma ut i arbete eller studier. Vi hjälper dig att göra en plan och erbjuder olika typer av insatser utifrån dina egna förutsättningar och behov.

Foto: Mostphotos

För att komma till oss går du via socialtjänsten i Haninge. De kommer i sin tur hänvisa dig till oss om de bedömer att du kan behöva stöd att komma ut i arbete eller studier. 

När du kommer till oss

Under din tid hos oss kommer vi att ge dig stöd från start till mål utifrån din individuella handlingsplan. Vi kommer aktivt stötta och motivera dig på vägen från start till mål.

Ungefär så här kan det gå till: 

 1. Samtal
 2. Utforska 
 3. Planering
 4. Insatser och aktiviteter
 5. Pröva arbete
 6. Söka arbete eller utbildning
 7. Avslut

Exempel på stöd du kan få

 • Utforska dina möjligheter till arbete och studier
 • Stöd att hitta arbetsträningsplats eller praktikplats för att öka dina arbetslivserfarenheter eller möjliggöra ett återinträde på arbetsmarknaden
 • Hälsoinsatser för att förbättra dina förutsättningar
 • Insatser för att förbereda dig mot arbetsmarknaden
 • Digital orientering och stöd så att du kan klara av att hantera att aktivitetsrapporter, hitta information på olika hemsidor
 • Stöd att skriva ditt cv och personlig presentation

Egen anmälan 

Om du är mellan 16-65 år gammal, är i behov av stöd och inte är aktuell inom socialtjänsten i Haninge kommun, inte är inskriven på Arbetsförmedlingen eller har kontakt med Försäkringskassan kan du göra en egen anmälan. Det gör du genom att fylla i blanketten nedan och sedan maila den till egenanmalan.arbetsmarknadsinsatser@haninge.se. 

I annat fall ber vi dig vända dig till ansvarig myndighet som kan anvisa dig till oss. 

Fler ställen att vända dig till

Arbetsförmedlingen
När du behöver stöd för att hitta ett arbete. 

Kommunala aktivitetsansvaret
Är du under 20 år och bor i Haninge har kommunen ett ansvar att veta vad du sysselsätter dig med. Om du är utan sysselsättning är det kommunens ansvar att stötta dig med att hitta en passande aktivitet. Här kan du läsa mer om hur vi kan stötta dig. 

Samordningsförbundet Östra Södertörn
För aktörer eller myndigheter som du behöver samverka för att stödja en deltagare som du bedömer kan ha behov av ett samordnat stöd med flera myndigheter.

Studiemotiverande folkhögskola ALMA
Läs en studiemotiverande kurs för att hitta motivation till vidare studier. 

Introduktionsprogram på Riksäpplet
Om du saknar betyg från grundskolan men strävar efter att fullfölja gymnasiet. 

Senast uppdaterad: 28 februari 2024