Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Feriepraktikanterna som förvandlar kulturhuset till skräckens hus

För första gången erbjuder Haninge kommun feriepraktik även på höstlovet. I måndags välkomnades drygt 200 feriepraktikanter till flera av kommunens verksamheter.

Ett monster i lera.

Feriepraktiken syftar till att ge ungdomar möjlighet att ta sina första steg ut i arbetslivet. Målet är att feriepraktiken ska ge dem erfarenhet, referenser och praktisk studie- och yrkesvägledning inför framtida yrkesval. Uppdragen är många inom kommunens förvaltningar, en del jobbar till exempel med kommunens parker och grönområden och andra med olika administrativa uppgifter.

Möt feriepraktikanterna med ruskigt uppdrag

På kultur- och fritidsförvaltningen arbetar 23 feriepraktikanter för att tillsammans med professionella kreatörer, dedikerade fritidsledare, producenter, bibliotekarier och tekniker förvandla kulturhuset till ett skräckens hus inför eventet Halloween i kulturhuset.

Hälften av ungdomarna har fokus på kulturproduktion och får utbildning i kreativ och konstnärlig gestaltning. Andra hälften fokuserar på ungdomsinflytande, eventproduktion och vad det kan innebära att arbeta på en kultur- och fritidsförvaltning. Allt leder fram till fredagskvällen när det är dags för eventet Halloween i kulturhuset, dit alla kommunens högstadieelever är inbjudna. Feriepraktikanterna kommer under kvällen att handleda högstadieeleverna i de tekniker de lärt sig under veckan, exempelvis att skapa sår i en sårverkstad, spela in klipp i green screen-studion eller skapa läskiga t-shirttryck.

Evenemanget Halloween i kulturhuset äger rum den 5 november kl 19-23. Läs mer om eventet här. 

Stop motion-animationStop motion-animation med ett monster i lera.

Två tjejer som gör lermonster.En workshop i kreativ och konstnärlig gestaltning där feriepraktikanterna skapar monster i lera.

Senast uppdaterad: 30 november 2021