Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utvecklingsprogram

Ett utvecklingsprogram ligger till grund för kommande detaljplaner och andra förändringar och förbättringar som ska göras i ett område. Utvecklingsprogram är inte juridiskt bindande. Här hittar du utvecklingsprogrammen för Brandbergen, Dalarö, Tungelsta, Vendelsö och Västerhaninge samt information om Hemfosa och stadsutvecklingen i den regionala stadskärnan Haninge stad.

Programarbetet i ett utvecklingsprogram leds av politiker från kommunfullmäktige i en så kallad beredning. Till sin hjälp har politikerna en projektgrupp med tjänstemän. Beredningen har dialog med medborgare, föreningar och organisationer i kommundelen för att få höra deras synpunkter. Utifrån de synpunkter som kommer fram tar beredningen fram förslag till program.

Programförslaget skickas sedan ut på samråd till alla som är berörda. Efter samrådet och när eventuella ändringar gjorts, kan kommunfullmäktige godkänna förslaget till utvecklingsprogram.

Inom Haninge kommun är det enheten strategisk planering på kommunstyrelseförvaltningen som är ansvarig för utvecklingsprogrammen.

Senast uppdaterad: 24 januari 2023