Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Renovering av Dalarö kaj

I början av augusti öppnade Dalarö kaj igen efter de renoveringsarbeten som pågått under våren och sommaren. Vid slutbesiktningen framkom en del synpunkter som åtgärdats under höst/vinter 2023.

En flytbrygga som ligger förtöjd vid en kaj. En grävskopa står vid kajkanten. Renoveringen av kajen pågick fram till början av augusti 2023. Foto: Haninge kommun

Karta över arbetsområdet vid Dalarö kajKarta som visar det avstängda området och omledning av trafiken.Foto: Haninge kommun

Vi har genomfört förstärkningsarbeten av kajkanten och byggt en ny brygga på platsen. 

Delar av kajen var avstängd under byggtiden

Under byggtiden kommer vi att behöva stänga av den del av östra kajen som går mellan korsningen Odinsvägen och Dalarö strandväg fram till gästhamnen. Under tiden arbetet pågår hänvisar vi i stället trafikanter till Odinsvägen och Tullbacken.

Under byggtiden kommer det periodvis att bullra och låta från arbetsområdet när vi ska påla och förstärka upp marken på platsen. Vi följer uppsatta regler och riktlinjer från Naturvårdsverket vid bullrande arbeten.

Färjetrafiken till och från våra skärgårdsöar påverkas inte av avstängningen, utan kommer att gå som vanligt under hela byggtiden.

Tidplan 

  • Reparationen av kajen pågick från januari till augusti 2023. Vid slutbesiktningen av kajen framkom en del synpunkter som åtgärdats under höst/vinter 2023. 
  • Bullrande arbeten pågick vardagar 1-23 februari 2023 mellan klockan 07.00-19.00. 
  • För kunna fullfölja vår tidplan arbetade vi under mars och april månad på platsen både vardagar och helger mellan 07.00-22.00. Vi svetsade och sätte en gjutform under vattnet vid kajen.

Frågor eller synpunkter?

Välkommen att skicka in dina frågor eller synpunkter till oss via vår synpunktshantering.

Senast uppdaterad: 21 november 2023