Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ta del av Haninges unika och härliga natur

Haninge har helt fantastisk natur, vackra friluftsområden och massor av möjligheter till rörelse och aktiviteter utomhus.

Foto: Johan Gustafsson G40 Studio Foto: Johan Gustafsson G40 Studio

Just nu är det viktigt att du som är frisk fortsätter röra på dig och passar på och vara utomhus och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronaviruset.

Njut av friska luften

Fysisk aktivitet är bra för hälsan. I Haninge finns massor med olika möjligheter att röra på sig och vara aktiv utomhus. Där kan du träna lugnt eller tuffare, det som passar just dig. Det finns många spännande, unika och vackra platser i Haninge. Här är några av dem:

Här hittar du mer om naturen i Haninge

Du hittar naturkartan här

Upplev eller hitta många nya pärlor i Haninges natur. Med naturkartan får du tips på naturområden att besöka. Här finns även information om vandringsleder, rastplatser, vindskydd, badplatser, fågeltorn samt bra fiske och utsiktsplatser.

Naturkartan erbjuder också kartor samt bilder på olika besöksmål med tillhörande beskrivning.

Vägvisare till naturen – ladda ned här

I Haninge är det nära till stora skogar, sjöar och hav. Långgrunda sandstränder och solglittarande skärgårdsklippor. Här finns Sörmlandsleden, Nynäsleden och många andra strövstigar som tar dig ut till naturens smultronställen.

Genom vår folder hoppas vi kunna guida dig till nya spännande platser i Haninge.

Senast uppdaterad: 17 april 2020