Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Idrott och anläggningar

I Haninge hittar du idrottsanläggningar och lokaler runt om i kommunen. Det finns allt från sporthallar, konstgräsplaner till simhall och stora anläggningar som Torvalla sportcentrum.

Idrottsanläggningarna är tillgängliga för följande verksamheter

All organiserad idrottsverksamhet (förening, skola och företag) för barn födda 2002 eller senare kan bedrivas både inomhus och utomhus om det sker på ett smittsäkert sätt.

All organiserad idrottsverksamhet för personer födda 2001 och tidigare ska ske utomhus och genomföras i mindre grupper.

Ingen idrottsverksamhet är tillåten inomhus för personer födda 2001 och tidigare med undantag för yrkesmässig elitidrott. Läs mer om vad begreppet yrkesmässig idrott innebär på Riksidrottsförbundets webbplats

Detta gäller från och med den 5 mars 2021 och tills nya besked ges.

Smittsäker träning

Det är mycket viktigt att all träning genomförs så smittsäkert som möjligt. Det är en förutsättning för att kunna bedriva verksamhet på kommunens idrottsanläggningar.

Folkhälsomyndigheten ger riktlinjer och råd kring hur smittspridningen kan minskas på ett effektivt sätt.

Varje aktör, som känner sin verksamhet, gör bäst sin egen bedömning utifrån Folkhälsomyndigheten allmänna råd. Utgångspunkten är att minska risken för smittspridning. Om vi tar ansvar och följer råden blir träningen säkrare för alla.

Information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19, Folkhälsomyndighetens webbplats

Max antal personer på kommunens inomhusanläggningar

Hur många personer som max får vistas på våra inomhusanläggningar beror dels på pandemilagens begränsningar och dels på vad som generellt är lämpligt för anläggningen. Anslag med aktuellt maxantal finns vid respektive anläggning.

Ni finner även en förteckning över detta på vår hemsida

Omklädningsrummen är stängda

Pandemilagen sätter stora begränsningar för hur många kan man vara i omklädningsrum och duschutrymmen, och därför behöver vi hålla dem stängda på våra idrottsanläggningar. Dusch och ombyte bör ske hemma.

Tillgång till toalett och möjlighet till handtvätt kommer att finnas.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 5 mars 2021