Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Idrottspriser

Haninge har sedan 2009, på olika sätt, lyft upp alla goda prestationer från föreningar inom kommunen, såväl ledarprestationer som aktiva idrottares prestationer, detta till syfte att synliggöra det lokala engagemanget och visa på kommunens tacksamhet.

Barn som spelar fotboll. Foto: Mostphotos

Idrottspriser syftar till att visa uppskattning men även att motivera och möjliggöra pristagarnas fortsatta gärning inom föreningslivet. Att synliggöra och belöna vinnarna ska också motivera fler föreningar och medborgare till bra verksamhet som kommer medborgarna till godo.

Nominering

Nominering av kandidater till de fastställade kategorierna sker genom en tjänstemannagrupp på Kultur-och fritidsförvaltningen och allmänheten.

Bedömning och beslut

Efter nomineringstidens slut beslutar en tjänstemannagrupp på Kultur-och fritidsförvaltningen om max tre stycken finalister för varje kategori som allmänheten sedan kan rösta på.

Allmänhetens röster motsvarar sedan 50 % medan en grupp bestående av Idrott- och Fritidsnämndens arbetsutskott motsvarar 50 % av rösterna i en slutomröstning.

Vinnarna utses under ett av Idrotts-och fritidsnämndens arbetsutskott under året och tilldelas en prissumma och diplom.

Tidigare vinnare

Här kan ni läsa mer om tidigare års vinnare

 

 

Kontakt

Föreningsbyrån

foreningsbyran@haninge.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 27 april 2021