Idrottspriser

Den 22 oktober delades tre av Haninges idrottspriser ut till värdiga vinnare från idrottslivet. På grund av coronapandemin blev det en avskalad prisutdelning där vinnarna överraskades med besök av bland andra ordförande i idrott- och fritidsnämnden Nicole Forslund (L) samt representanter från kultur- och fritidsförvaltningen.

Barn som spelar fotboll. Foto: Mostphotos

På grund av coronapandemin blev det en avskalad prisutdelning där vinnarna överraskades med besök av bland andra ordförande i idrott- och fritidsnämnden Nicole Forslund (L) samt representanter från kultur- och fritidsförvaltningen.

Årets unga idrottsledare

Ung tjej tar emot en prischeck från en kvinna i en träningslokal.Fatima Bouteldja tar emot pris av Nicole Forslund (L).Foto: Thomas Hultgren

Fatima Bouteldja från Taekwondo klubb Viking fick sitt pris som årets unga idrottsledare i klubblokalen.

Motivering: Ställer alltid upp för alla, är alltid engagerad i allt.

Årets förening

 

Utmärkelsen årets förening fick Haninge cheer Elite ta emot i Lyckebyskolans gymnastiksal.

Motivering: HCE är en förening som satsar på idrott för ungdomar i alla åldrar. Föreningen lägger stor energi på att sträva efter RFs jämställdhetsmål och har fantastiska tränare som gör allt och lite till för sina aktiva medlemmar, både barn och vuxna med eller utan funktionsnedsättningar.

Årets eldsjäl

Viva Darla från Västerhaninge IF tilldelades priset årets eldsjäl under träning på Hanvedens IP.

Motivering: Fantastisk kvinna som engagerar sig i värdegrund och mental utveckling.

Kontakt

Föreningsbyrån

foreningsbyran@haninge.se

Kriterier

Årets förening

Denna förening har på ett förtjänstfullt sätt bedrivit sin verksamhet utifrån de förutsättningar som skapats på orten. En god kvalité på ledarsidan där engagemang och kunskap har bidragit till att föreningen utvecklas i positiv andra. Såväl tävlingsprestation som utveckling av motionsverksamhet premieras.
Tilldelas 20 000 kr

Årets unga idrottsledare

Utmärkelsen tilldelas ung ledare, upp till 25 år, för framgångsrika och föredömligt utförda ledarinsatser inom idrotten i Haninge. Föredöme, engagemang, nytänkande, drog- och mobbingfri miljö premieras.

Tilldelas 5 000 kronor.

Årets idrottsledare

Ledaren skall ha varit aktiv i kommunal föreningsverksamhet i minst 3 år. Föredöme, banbrytande och nytänkande, lojalitet, lagande skapande och drog- och mobbingfri miljö premieras. Vinnaren av Årets idrottledare utses av de folkvalda politikerna i Arbetsutskottet.
Tilldelas 15 000 kronor.

Årets eldsjäl

Priset tilldelas den ledare eller anhörig som är positiv, har ett brinnande engagemang och som gjort betydelsefulla insatser för barn/ungdomar/idrottsförening i Haninge kommun.

Stipendium på 5 000 kronor tilldelas vinnaren samt 10 000 kronor att ge valfri idrottsförening i kommunen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 27 oktober 2020