Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jordbro bibliotek

Biblioteket ligger i Jordbro centrum, inom 10 minuters promenadavstånd från Jordbro pendeltågstation. Här finns något för alla: Emil - en lekutställning, kafé, kulturscen, ateljé och mycket mer. Vi delar lokaler med fritidsgården Ung 137.

Fasaden på biblioteket i Jordbro, med blå himmel ovanför Foto: Anna Carlén

Hos oss kan du låna en dator, skriva ut, använda wifi, scanna och kopiera papper. Aktiviteter som finns på biblioteket är bland annat språkcafé, sagostunder, skaparverkstad och läxhjälp.

Skolor, förskolor och familjedaghem är välkomna att besöka oss utanför ordinarie öppettider. Kontakta oss gärna innan besöket på telefon: 08-606 72 51.

Emil i Lönnebergas Katthult i miniatyr.På biblioteket i Jordbro finns Emil i Lönnebergas Katthult i miniatyr.Foto: Silvia Jakowicz och Meryem Taylan

Om Emil - en lekutställning 

På biblioteket i Jordbro finns Emil i Lönnebergas Katthult i miniatyr! Här kan du klättra upp i skorstenen på snickarboden, krypa över spången till visthusboden och laga mat i Katthultsköket. Du träffar Emil och Ida och kan själv klä ut dig till någon av dem. Självklart kan du också låna och läsa någon av Emilböckerna från bibliotekets Astrid Lindgren-hylla. 

Utställningen är skapad av konstnären Torbjörn Berg och är permanent på biblioteket i Jordbro sedan maj 2021.

Öppettider för utställningen:

Måndag    stängt
Tisdag       15.00-17.00 (ojämna veckor)
Onsdag     15.00-17.00
Torsdag     15.00-17.00
Fredag       stängt
Lördag       12.00-14.00
Söndag      stängt

Skolor, förskolor och familjedaghem är välkomna att boka ett besök i Emil - en lekutställning. Bokning görs via e-post: anna.carlen@haninge.se

Kontakt

Telefon: 08-606 72 51

biblioteketjordbro@haninge.se

Besöksadress

Hurtigs torg 3 
137 64 Jordbro

Senast uppdaterad: 3 juli 2024