Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Handens bibliotek

Handens bibliotek ligger i Haninge kulturhus på Poseidons torg. Här finns cirka 100 000 böcker och andra medier. I huset finns också Kafé Bönorna och Haninge konsthall.

Biblioteket i Handen. Flera bokhyllor står uppställda framför stora glasväggar ut mot en park. Foto: Silvia Jakowicz och Meryem Taylan

I biblioteket finns cirka 50 läsplatser och några grupprum. Bibliotekets samlingar består av böcker, cd-skivor, cd-rom, videofilmer, kassettböcker, talböcker med mera samt ett rikt urval av tidningar och tidskrifter. Biblioteket har publika datorer med Internet och tillgång till databaser och ordbehandling. En av datorarbetsplatserna är anpassad för funktionshindrade. Personal hjälper gärna till med informationssökning och litteraturfrågor. Barnavdelningen har ett litet hus för sagostunder och annan barnverksamhet.

I bokbeståndet ingår bland annat litteratur om Haninge och böcker på många olika språk. I anslutning till bokhallen finns ett bokmagasin, som är öppet för besökarna. I foajén finns ett 70-tal dagstidningar, läsplatser, datorer för tidningsläsning samt ett café med enklare maträtter.

Det är möjligt att återlämna medier i bokinkast på Västerhaninge bibliotek och Biblioteket i Handen (entrén mot Eskilsvägen).

 

Biblioteken håller stängt 10 – 12 juni 

Biblioteken i Haninge byter webbplats och bibliotekssystem för att kunna erbjuda mer användarvänlig och tillgänglig digital service. Under bytet behöver vi hålla stängt i tre dagar.  

När vi har stängt kan du fortfarande lämna tillbaka böcker i bokinkastet, men du får inga förseningsavgifter om du skulle missa att lämna tillbaka dessa dagar. Du kan hämta dina reservationer när biblioteket öppnar igen. Du kommer att få ett nytt reservationsmeddelande med ett nytt reservationsnummer.  

När vi har stängt kan du inte använda bibliotekets webb för omlån och reservationer, du kan heller inte använda biblioteket e-tjänster, Biblio, Cineasterna och Pressreader.  
Passa på att låna om eller reservera böcker innan 10 juni.  

Kontakt Biblioteket i Handen

Besöksadress:
Poseidons torg 8
Handen

08-606 85 93
bibliotekethanden@haninge.se

Verksamhetschef
Anette Johansson
08- 606 82 56

Senast uppdaterad: 14 maj 2024