Biblioteket i Handen

Biblioteket i Handen är det största biblioteket i Haninge kommun. Det ligger i Haninge kulturhus. Här finns cirka 100 000 böcker och andra medier. I huset finns också café Bönorna och Haninge konsthall.

Biblioteket i Handen. Flera bokhyllor står uppställda framför stora glasväggar ut mot en park. Foto: Silvia Jakowicz och Meryem Taylan

I biblioteket finns cirka 50 läsplatser och några grupprum. Bibliotekets samlingar består av böcker, cd-skivor, cd-rom, videofilmer, kassettböcker, talböcker med mera samt ett rikt urval av tidningar och tidskrifter. Biblioteket har publika datorer med Internet och tillgång till databaser och ordbehandling. En av datorarbetsplatserna är anpassad för funktionshindrade. Personal hjälper gärna till med informationssökning och litteraturfrågor. Barnavdelningen har ett litet hus för sagostunder och annan barnverksamhet.

I bokbeståndet ingår bland annat litteratur om Haninge och böcker på många olika språk. I anslutning till bokhallen finns ett bokmagasin, som är öppet för besökarna. I foajén finns ett 70-tal dagstidningar, läsplatser, datorer för tidningsläsning samt ett café med enklare maträtter.

Det är möjligt att återlämna medier i bokinkast på Västerhaninge bibliotek och Biblioteket i Handen (entrén mot Eskilsvägen).

 

Kontakt Biblioteket i Handen

Besöksadress:
Poseidons torg 8
Handen

08-606 85 93
bibliotekethanden@haninge.se

Verksamhetschef
Anette Johansson
08- 606 82 56

Senast uppdaterad: 17 juni 2022