För dig som är anhörig

Har du en familjemedlem som behöver mycket stöd och hjälp från dig? Att vara den som hjälper kan bli påfrestande. Genom kommunens anhörigsamordnare kan du bland annat få stöd och kontakt med andra i samma situation.

Du som är över 18 år och hjälper en familjemedlem som är äldre, långvarigt sjuk eller som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning erbjuds kostnadsfri rådgivning. Kommunens anhörigsamordnare samarbetar med föreningar, myndigheter och andra verksamheter inom kommun och region. Du kan ringa eller mejla för kontakt.

Exempel på olika situationer då anhörigstöd kan vara värdefullt

"Mina föräldrar ringer mig varje dag och vill att jag kommer dit. Mamma har blivit sjukare och pappa har svårt att orka."

"Jag är orolig för min son som använder nätdroger. Han är nästan aldrig hemma och när han kommer hem vill han bara ha pengar. Jag har ständig ångest för att polisen ska ringa och säga att han är död."

"Min make klarar sig inte utan mitt stöd. Jag är orolig för att något ska hända honom när jag är på mitt arbete."

"Min mamma har en psykisk sjukdom och ringer mig många gånger varje dag. Hon kräver mycket tid och uppmärksamhet från mig och jag orkar inte så mycket i mitt eget liv."

Du kan också kontakta andra verksamheter inom kommunen för råd och stöd:

Anhörig till någon med ett missbruk

Anhörig till någon med funktionsnedsättning LSS

Föräldrastöd

Anhörig till någon med ekonomiska problem

Pia Lodmalm, anhörigsamordnare
pia.lodmalm@haninge.se

Förening som vill samarbeta?

Är du med i en förening som skulle ha glädje och nytta av att samarbeta med Anhörigstöd?

Läs om föreningsbidrag

Kontakt för den här sidan: socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 2 december 2020