Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lämna kriminalitet

Vill du eller någon du känner lämna en kriminell livsstil? Vi kan hjälpa dig att få det stöd du behöver utifrån dina behov och din situation. Vi tittar på flera områden av ditt liv såsom sysselsättning, studier, hälsa, behandling, skulder, socialt nätverk och skyddsbehov.

Folksamling Foto: Mostphotos

Vi jobbar med det som kallas sociala insatsgrupper (SIG). Du som vill ha hjälp att lämna en kriminell livsstil får hjälp av en samordnare som vid behov samverkar med polis, kriminalvård, arbetsmarknad, beroendevård och psykiatri.

Exempel på vad vi kan hjälpa dig med:

  • Samordning av myndighets- och vårdkontakter
  • Stöd i att ansöka om behandling
  • Stöd i att hitta en väg till studier och/eller arbete.
  • Stöd i att skapa en meningsfull fritid
  • Planera inför frigivning från anstalt
  • Skyddsåtgärder utifrån hotbild

Du som önskar få stöd av oss behöver lämna samtycke till att vi får prata med de aktörer som behövs för att hjälpa dig vidare. Det kan till exempel vara personer som jobbar inom frivården, beroendevården, skolan eller dina föräldrar. 

Kommunens SIG-team består av socionomer med vidareutbildning inom bland annat MI (motiverande samtal), FFT (funktionell familjeterapi) och påverkansprogram för att bryta kriminella tankemönster. Vårt arbete utformas efter RBM-modellen (Risk, behov och mottaglighet) i enlighet med Socialstyrelsens rekommendation.

Kontakt

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Ring till oss som är samordnare för sociala insatsgrupper: 08-606 70 50. Lämna ett meddelande så ringer en samordnare upp till dig senast nästföljande vardag.

Du kan också mejla oss: lamnakrim@haninge.se

Senast uppdaterad: 3 april 2023