Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Hembesöksprogrammet

Hembesöksprogrammet erbjuder sex kostnadsfria hembesök till dig som bor i Jordbro eller Brandbergen som får ditt första barn, eller får barn i Sverige för första gången. Under besöken får du som förälder utrymme att prata om barnets hälsa och utveckling och får kunskap och råd.

En kvinna böjer sig över en bebis som ligger på ett skötbord Foto: Mostphotos

Besöken går till så att en föräldrarådgivare från kommunen och en sjuksköterska från Barnavårdscentralen (BVC) kommer hem till er för att dela med sig av sin kunskap om barns hälsa och utveckling. Samtalet utgår från föräldrarnas frågor och önskemål. Du får också information om hur samhället fungerar och vart du kan vända dig om du vill ha stöd.

Programmet erbjuder sex hembesök under barnets första 15 månader. Hembesöken är frivilliga. Om det finns behov av tolk så ordnar vi det.

Hembesöksprogrammet är ett samarbete mellan kommunens föräldrarådgivare och Region Stockholm (Barnhälsovården).

Läs mer om Hembesöksprogrammet på Region Stockholms hemsida

Kontakt

Föräldrastöd
08-606 81 63

Telefontider:
Måndag-tisdag och torsdag-fredag klockan 13.00–14.00

Fakta om Hembesöksprogrammet

Hembesöksprogrammet startade 2013 som ett projekt i Rinkeby finansierat av Folkhälsomyndigheten och har sedan dess spridits i flera kommuner i Sverige. Kommundelarna som omfattas av programmet är utvalda utifrån Care Need Index (CNI). Det är ett socioekonomiskt index som används för att mäta risk för ohälsa hos invånarna i en kommun.

Senast uppdaterad: 15 februari 2023