Anhörigstöd

Att vara den som hjälper en anhörig kan bli påfrestande. Genom kommunens anhörigsamordnare kan du bland annat få stöd och kontakt med andra i samma situation.

En kvinna i solglasögon och läderjacka sitter ner och ser ut över en solnedgång. Foto: pexels.com

Du som är över 18 år och ger stöd till en anhörig kan kontakta kommunens anhörigsamordnare för råd. Kommunens anhörigsamordnare samarbetar med föreningar, myndigheter och andra verksamheter inom kommun och region.

Exempel på olika situationer då anhörigstöd kan vara värdefullt

• "Mina föräldrar ringer mig varje dag och vill att jag kommer dit. Mamma har blivit sjukare och pappa har svårt att orka."
  • "Jag är orolig för min son som använder nätdroger. Han är nästan aldrig hemma och när han kommer hem vill han bara ha pengar. Jag har ständig ångest för att polisen ska ringa och säga att han är död."
  • "Min make klarar sig inte utan mitt stöd. Jag är orolig för att något ska hända honom när jag är på mitt arbete."
  • "Min mamma har en psykisk sjukdom och ringer mig många gånger varje dag. Hon kräver mycket tid och uppmärksamhet från mig och jag orkar inte så mycket i mitt eget liv."

Digitalt anhörigstöd

När du bor i Haninge kommun har du även tillgång till anhörigstöd i form av en digital plattform. Den vänder sig till dig som har en anhörig som är över 18 år och är i behov av stöd. Du har tillgång till nyheter, aktuell forskning, föreläsningar, grupper och kontakt med andra anhöriga dygnet runt. Om du vill kan du vara anonym på plattformen.

Tjänsten drivs av företaget Nadio Scandinavia AB. Haninge kommun ansvarar endast för egen information på webbplatsen.

Läs mer på En bra plats

Du kan logga in med ditt personnummer eller beställa ett aktiveringskort genom att skicka ett mail till ebp@haninge.se

Ann Börjesson

Anhörigsamordnare

ann.borgesson@haninge.se

Digitalt anhörigstöd

Anna Gustavsson
Informatör
anna.gustavsson@haninge.se

My Fredblad
Informatör
my.fredblad@haninge.se

Fler kontaktstöd

Förening som vill samarbeta?

Är du med i en förening som skulle ha glädje och nytta av att samarbeta med Anhörigstöd?

Läs om föreningsbidrag

Senast uppdaterad: 25 maj 2022