Eftersändningar

Missade du årets Företagardagarna eller vill du ta del av dem igen? Här har vi samlat alla eftersändningar från årets största digitala mötesplats för företagare i Haninge. Ta del av hela programmet till Företagardagarna som pågick den 16–19 februari. Under dagarna fick besökare möjlighet till inspiration och information kring frågor som berör dig som företagare.

Bildkollage som visar aktiviteter för Företagardagarna Foto: Haninge kommun

FRUKOSTMÖTE – INSPIRATION. TEMA: UTVECKLING, OMSTÄLLNING OCH FRAMTID

Gemensam kickstart - inleds av kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören. Att leda i kris - Karin Bodin vd Polarbröd håller inspirationsföreläsning. Dessutom panelsamtal med lokala företagare.

Vi befinner oss i en märklig tid och många företagare har satts på prov. Många upplever en stor kris varför det är än viktigt att känna stöd, få inspiration och hjälp av varandra. Vi blickar mot våren och hoppas att 2021 kommer att bjuda på nya möjligheter och utmaningar.

EFTERSÄNDNING:


FOSSILFRIA TRANSPORTER OCH HÅLLBART RESANDE – HUR NÅR VI MÅLEN?

Ta del av ett samtal om satsningarna inom infrastruktur och hållbara transporter i regionen. Ta chansen och ställ dina frågor och gör din röst hörd kring hur vi ska nå våra mål kring fossilfria transporter och effektiva transportlösningar.

Ett fungerande transportnät är en viktig del i ett växande näringsliv. Under mötet deltar Trafikverket för att berätta mer om status på Tvärförbindelse Södertörn som är ett av de viktigast infrastrukturprojekten på Södertörn och en viktig nyckel för hållbara transporter i regionen. Vi kommer även att belysa utvecklingen när det kommer till elvägar och hur Trafikverket arbetar med att ta fram nya testvägar.

Under mötet får du ta del av hur andra lokala företag arbetar med hållbara transporter samt deras utmaningar och möjligheter. 

EFTERSÄNDNING:


FRAMTIDENS BESÖKSNÄRING – BRANSCHTRÄFF

Hur ser framtidens besöksnäring ut? Lyssna till Tillväxtverkets analys av framtidens besöksnäring och hur du som företagare kan utveckla din verksamhet för att möta en ny verklighet. Stockholm Archipelago berättar om hur de kommer utveckla sin verksamhet till följd av effekter av pandemin på både kort och lång sik

EFTERSÄNDNING:


JAKTEN PÅ NYA TALANGER

Ett spännande seminarium där du får ta del av ny metod för att säkra framtida kompetens för ditt företag.

Att hitta rätt kompetens är en utmaning för många företag. Arbetssökandes utbildning och kompetens matchar inte alltid företagens behov. Vissa eftergymnasiala utbildningar är för omfattande för den kompetens som efterfrågas här och nu. Målet med jobbspåren är att klä arbetssökande med precis den kompetens som efterfrågas.

Det nya konceptet Jobbspår som har tagits fram i samverkan med kommun, näringsliv och Arbetsförmedlingen ska hjälpa till att säkra framtidens kompetensförsörjning. Jobbspår innebär nära samverkan mellan involverade parter där målet är att ta fram kortare och kvalitativa utbildningar som stärker arbetssökandes kunskaper.

Under seminariet får du träffa företag som idag arbetar enligt konceptet Jobbspår. Ta del av erfarenheter och information om hur ditt företag skulle kunna använda jobbspår för att säkra er kompetens.

EFTERSÄNDNING:


INSPIRATIONSMÖTE FÖR DIG SOM DRIVER UF-FÖRETAG 

Inspirationsmöte för dig som driver UF-företag. Här kommer du få konkreta tips om hur du tar dig till till nästa nivå och hur du kan utveckla dig som ung företagare. Ta del av Draknästet. Utvalda UF-företag ges möjlighet att presentera sina affärsidéer inför en jury.

EFTERSÄNDNING:


VÅGA GÅ DIN EGEN VÄG – TA STEGET ATT STARTA EGET FÖRETAG

Inspirationsmöte för dig som är nyfiken på att starta eget företag eller precis har startat, med information om stöd och hjälp samt erfarenhetsutbyte med andra företagare. Under mötet kommer du att få konkreta tips på hur du kan förverkliga din affärsidé. 

EFTERSÄNDNING:


INSPIRATIONSMÖTE FÖR SAMARBETE MELLAN SKOLA OCH NÄRINGSLIV

Visste du att gymnasieskolorna och vuxenutbildningen i Haninge har en unik bredd och särskilt många yrkesutbildningar? Här finns traditionella yrkesprogram, lärlingsutbildningar för både ungdomar och vuxna samt kompetenta och erfarna lärare. Hur ser din kompetensförsörjning ut idag och om några år? Hur kan företag påverka tillgången på yrkeskompetens? Hur kan din kompetens bidra till att forma utbildningarna?

INSPIRERANDE SAMTAL OCH DIALOG

Det är ofta genom samverkan mellan unga och äldre, mellan skola och företag som de nya idéerna uppkommer och också då man vågar lyfta blicken och utvecklas. Hör skolledare, lärare och personal från lokala företag berätta om fördelarna, möjligheterna och goda exempel från Haninge kommun. I samtalet finns också möjlighet att ställa frågor, knyta kontakter och höra tips från erfarna kollegor. Kanske har du några tips eller synpunkter att komma med? Utrymme för frågeställningar kommer också att ges.

EFTERSÄNDNING:


BYGGAKTÖRSTRÄFF 

Hör om kommunens arbete med utveckling och framtida byggprojekt. Du som funderar på att bygga kanske undrar vilka möjligheter som finns och vad du behöver tänka på.

EFTERSÄNDNING:


DRIVA ETT FRAMGÅNGSRIKT AB

Välkommen till ett inspirerande frukostmöte med fokus på hur du kan bli ännu bättre på att ägarstyra och driva ett aktiebolag framgångsrikt. Som egenföretagare är det lätt att fastna i de dagliga utmaningarna. Vi vill tillsammans med några externa aktörer hjälpa dig att lyfta blicken och bli inspirerad till att jobba även med det långsiktiga, taktiska och strategiska perspektivet. Kanske befinner du dig i en ny fas eller vill ta nästa steg i ditt bolags utveckling?

EFTERSÄNDNING:

 


STADENS BYGGSTENAR: KULTUR OCH KVALITET

Haninge befinner sig i en utvecklingsresa och byggkranarna står tätt i kommunen. Under detta möte kommer vi att föra samtal om hur kommun, fastighetsägare, näringsidkare kan arbeta i nära samverkan för att skapa en stad där människor tivs och företag kan växa. En stad där kultur, arkitektur och entreprenörskap tillsammans bidrar till en stad med höga kvaliteter.

EFTERSÄNDNING:


PRISUTDELNING OCH AVSLUTNING MED UNDERHÅLLNING. 

Summering av Företagardagarna, prisutdelning av årets företagare, nyföretagare, eldsjäl och UF-företag samt underhållning av Ninni Bautista.

EFTERSÄNDNING:

VINNARE 2022

Årets företagare i Haninge 2022

Båtskroten Sverige AB

Josefin Arrhénborg och Maria Rindstam

Motivering
Bolagets grundare och ägare är två oerhört skickliga entreprenörer som startade företaget för att de själva behövde denna tjänst och insåg att det inte fanns någon möjlighet till det.

Att starta Sveriges första bolag i denna bransch för att kunna ta hand om uttjänta ting runt om i hela Sverige är ett tydligt ett exempel på innovation och kreativitet.

Att starta detta företag är också ett tydligt exempel på att ta ansvar för vår miljö och ett ansvarstagande ledarskap in i framtiden. Deras arbete för att få till ett rikstäckande nätverk med många samarbetspartners såsom kommuner, myndigheter och försäkringsbolag för att kunna ta hänsyn till vår känsliga natur är fantastisk.

Priset delas ut i samarbete med Företagarna.

Årets eldsjäl i Haninge 2022

Haninge FFS AB (Burger King Port 73)

Dashti Yahia

Motivering
Årets vinnare har en unik förmåga att se varje människa för den man är, detta i kombination med att företaget växer. Med tydliga spelregler, rätt anpassning och inkludering lyckas man bygga en arbetsplatskultur som får individer att utvecklas, känna tillhörighet samt skapa en teamkänsla.

Priset delas ut av Arbetsmarknadscenter i Haninge kommun

Årets nyföretagare i Haninge 2022

Mig Group AB

Ieva Grinvalde och Marika Jönsson

Motivering
Genom fin vänskap och hårt arbete har Ieva och Marika förverkligat sin dröm om en egen restaurang. Med en stor portion kärlek och en nypa lyckliga omständigheter har de skapat en fin mötesplats för sitt älskade Tungelsta. Gröna Huset bjuder inte bara sina gäster på en mysig atmosfär utan också på god mat och dryck. Med bred kompetens och ett professionellt förhållande till både sin verksamhet och sina kunder kommer de att lyckas i sitt företagande.

Priset delas ut i samarbete med Nyföretagarcentrum Haninge-Nynäshamn

Årets UF företag i Haninge 2022

Global Games UF

Alice Svensson, Weronica Podlecka, Jannina Qvarfordt, Wiktor Bengstelius och Kelly Brofelt (Fredrika Bremergymnasiet)

Motivering
Årets UF företag har visat på stor kreativitet och initiativförmåga i utvecklingen av sitt företag. Med en tydlig och genomarbetat affärsplan visar dessa företagare att det på kort tid går att gå från idé till färdig produkt. Affärsidén är i dag ekonomiskt hållbar, skalbar och juryn ser stor potential i möjligheten att utveckla företagets produkt och tjänsteerbjudande.

Årets UF-företagare delas ut i samarbete med SEB och UF-Stockholm.

 

Senast uppdaterad: 22 december 2022