Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sätt att rösta

Du kan rösta i din vallokal på valdagen eller förtidsrösta i en förtidsröstningslokal. Förtidsrösta kan du göra i hela Sverige.

Hjälp vid röstning

Du kan få hjälp att rösta i vallokalen om du behöver det. Alla vallokaler har valbås för rullstolsbundna och för personer som vill sitta ner. Det finns också förstoringsglas att låna.

Om du inte kan ta dig till en vallokal kan du utse ett bud som röstar i ditt ställe eller rösta med hjälp av ambulerande röstmottagare.

Rösta med bud
Du som inte kan ta dig till en val- eller förtidsröstningslokal för att du är gammal, sjuk, har funktionsnedsättning, intagen på häkte eller kriminalvårdsanstalt kan få rösta med bud.

Ambulerande röstmottagare
Om du inte känner någon som kan vara bud åt dig, har du möjlighet att rösta med ambulerande röstmottagare. Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagare kommer till ditt hem eller annan plats där du befinner dig för att ta emot din röst. Du gör i ordning din röst på samma sätt som en förtidsröst i en förtidsröstningslokal. Kontakta valkansliet om du behöver rösta med ambulerande röstmottagare.

Läs mer om hjälp vid röstning på Valmyndighetens hemsida

VALKANSLIET

Telefon: 08-606 82 00
val@haninge.se

Senast uppdaterad: 7 mars 2024