Välkommen till öppna förskolan i Haninge

Öppna förskolan är en mötesplats och finns för familjer som är hemma med barn under dagtid. Barnen ska vara mellan 0-5 år och inte vara inskrivna i ordinarie barnomsorg, exempelvis förskola eller familjedaghem. Här är du delaktig i ditt barns utveckling och lärande då ni tillsammans utforskar vår miljö. På öppna förskolan får du en möjlighet att dela dina tankar och funderingar om föräldraskap tillsammans med andra vuxna och personal. Verksamheten leds av förskollärare tillsammans med dig som vårdnadshavare.

Trygghet, kreativitet och pedagogik i en lekfull miljö

Aktiviteter på öppna förskolan

På öppna förskolan får barnen uppleva spännande möten och glädje genom sång, rörelse och skapande verksamhet. Här kan du och ditt/dina barn ha lekstunder tillsammans, samtidigt som det lilla barnet får utforska miljön utanför hemmet med tryggheten av dig vid sin sida. I vår ateljé kan ni få arbeta med lera, kladda med färg och pröva på andra skapande material. Ibland är vi ute och leker i närliggande parker eller i skogen. Vi månar om att alla blir väl bemötta och vi vill att vi tillsammans skapar ett tillåtande klimat.

Olika sorters riktade öppettider och gruppverksamheter erbjuds föräldrar och barn utifrån önskemål och behov (ibland med föranmälan).

Läs mer om vår uteverksamhet

Läs mer om sångstunden

Våra föräldrautbildningar

Spädbarnsmassage

Här tänker vi på varandra

För att alla ska trivas och må bra hos oss så hjälps vi alla åt för att skapa en välkomnande atmosfär. När ni är på öppna förskolan så ber vi er att:

  • Inte använda starka dofter och parfymer
  • äta och dricka vid matborden
  • Låta mobiltelefonen vila i väskan eller i fickan
  • Städa och plocka undan efter er innan ni går hem
  • Ha roligt och umgås

När det är babyöppet så välkomnar vi endast bebisar mellan 0-9 månader. Detta för att förälder och barn ska få möjlighet till en lugn start i en ny miljö.

Läs mer om vad som gäller vid förkylning, magsjuka eller annan sjukdom

Var finns vi?

Idag finns öppna förskolan i Jordbro centrum (Moränvägen 11), i samma byggnad som vårdcentralen, med egen ingång i markplan. Under våren 2020 kommer vi att flytta till nyrenoverade lokaler intill Haninge Barnhälsovård (BVC), Rudsjöterassen 1 i Handen.

Kostar det något?

Hos oss får du möjlighet att träffa andra föräldrar och barn och delta i de aktiviteter som erbjuds. Verksamheten är kostnadsfri men lättare fika kan köpas på plats. Du får själv bestämma hur länge ni vill stanna och det är fritt att komma och gå under våra öppettider.

Hur gör jag med vagnen?

Det finns utrymme i entrén där du kan parkera din barnvagn. Ta med eget lås till vagnen.

Får jag ta med mig egen mat?

Du har möjlighet att ta med egen mat till dig och barnet. Det finns porslin och mikrovågsugn att låna. Fika finns till självkostnadspris (obs! endast kontanter).

Vi som arbetar på öppna förskolan

Vi som arbetar på öppna förskolan är förskollärarna Anna Griffiths och Kristina Nordström. Vill du komma i kontakt med oss går det bra att ringa eller maila.

Läs mer om oss som arbetar i öppna förskolan

Råd och stöd

Här träffar du förskollärare dagligen. Hos oss har du möjlighet att få stöd i föräldraskapet och råd om barns utveckling i samvaro med andra föräldrar och personal. Här kan du också få information och resurser som samhället kan erbjuda barn och barnfamiljer. Vi har ett nära samarbete med kommunens kuratorer inom familjestöd samt BVC och MVC.

BVC i Haninge

Haninge barnmorskemottagning

Familjecentralen Haninge

Kontakt för den här sidan: utbildningsforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 10 januari 2020