Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Handledarprogram för dig som tar emot praktikanter

Växa är ett handledarprogram för arbetsgivare. Haninge kommun erbjuder dig som arbetsgivare en kostnadsfri kurs i handledarskap. Syftet med kursen är att arbetsplatsens medarbetare ska känna sig väl förberedda för att ta emot praktikanter och kommunens feriepraktikanter.

Foto: Mostphotos Foto: Mostphotos

Kursen Växa riktar sig i första hand till er som kan erbjuda arbetsträning eller praktik till personer som behöver ta sig in på arbetsmarknaden, alltså inte främst till er som endast tar emot studenter.

Kursen ger information, tips och idéer om händelser som kan uppkomma i handledarsituationer. Du får också med dig praktiska checklistor och dokumentmallar som underlättar i din roll som handledare.

Ur kursinnehållet

  • Varför praktikant?
  • Regler, rutiner och policyer
  • Stöd i handledarrollen
  • Bemötande
  • Kommunikation
  • Erfarenhetsutbyte mellan handledarna
  • Praktiska checklistor, mallar med mera

Nästa kurstillfälle

Vi återkommer med nästa kurstillfälle. Mejla gärna ditt intresse till handledarprogram@haninge.se.

information

Haninge kommuns arbetsmarknadsenhet jobbar för att Haninges unga och vuxna arbetssökande ska påbörja arbete, utbildning eller på annat sätt närma sig arbetsmarknaden.

Praktik eller arbetsträning är för många personer en värdefull erfarenhet på vägen till arbete. För att praktiken ska bli så bra som möjligt erbjuder vi handledarutbildningen Växa.

Växa är ett handledarprogram för arbetsgivare.

Senast uppdaterad: 8 juli 2022