Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jordbro

Jordbro ligger cirka 3 km söder om Handen. Bostadsområdet ligger öster om järnvägen och har cirka 9 500 invånare. I väster finns Jordbro Företagspark. Jordbro är omgivet av stora skogsområden.

testar Foto: Mostphotos

Bostäder

Södra Jordbro domineras av flerfamiljshus som byggdes på 50- och 60-talen, men i södra kanten finns ett småhusområde. Norra Jordbro består helt av småhus som byggdes på 70-80-talen.

 

Allmän och kommersiell service

I Jordbro Centrum finns bibliotek, vårdcentral, folktandvård, Familjecentral, affärer och restauranger. I Jordbro företagspark finns också restauranger.

Skola, barnomsorg

Väl utbyggd verksamhet för barnomsorg. Montessoriskolan Fredsduvan och de kommunala grundskolorna Höglundaskolan och Kvarnbäcksskolan utgör grundskoleverksamheten.

Mer information om:

Förskola och skola

Fritidsgård

Kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Pendeltåget mellan Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn går en gång i kvarten. Jordbro är också knutpunkt mellan väg 73 och Haningeleden. Med pendeltåg tar det cirka 30 minuter till Stockholms central och ungefär lika lång tid med bil. Bostadsområdet och företagsparken har matarbussar till pendeltågstationen. Det går också direktbussar till Gullmarsplan. Utmärkta cykelvägar förbinder Jordbro med Haninge Centrum.

Senast uppdaterad: 21 februari 2023