Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Satsning på fler fältassistenter i Haninge

Haninge kommuns fältassistenter arbetar uppsökande och förebyggande i de miljöer där barn och ungdomar ofta befinner sig, och nu utökas verksamheten med fler fältassistenter.

Flera personer med ryggen mot kameran. Det står Fältassistent på deras jackor.

Nu utökar Haninge kommun sin verksamhet för fältassistenter med två nya heltidstjänster. Satsningen på fler fältassistenter är en del av Haninge kommuns långsiktiga arbete för att öka tryggheten för alla som bor, vistas och verkar i kommunen.

Fältassistenterna arbetar uppsökande och förebyggande i de miljöer där barn och ungdomar ofta befinner sig. De skapar relationer med barn och ungdomar, identifierar varningssignaler, ser vilka som behöver stöd och hjälp och lotsar vidare till relevanta samverkansparter och myndigheter utifrån individens behov.

– Relationerna mellan våra fältassistenter och ungdomarna bygger på frivillighet, tillit och respekt. Det viktiga arbetet stärker ungdomarnas tillit till både samhälle och varandra, och bidrar till en meningsfull fritid för fler i kommunen. När vi nu blir fler ger det oss möjlighet att skapa ännu fler goda relationer med unga i Haninge, säger Mehmet Yildiz, avdelningschef för Ung fritid i Haninge kommun.

Rekrytering pågår

Fältgruppen i Haninge består idag av sex fältassistenter. Det pågår rekrytering för de nya tjänsterna och enheten planeras vara fulltalig den 1 juli 2023. Satsningen på att utöka verksamheten för fältassistenter görs i enlighet med den nämndplan som beslutades på idrotts-, kultur- och fritidsnämnden den 15 februari 2023. 

Läs mer om Haninge kommuns fältassistenter här

Läs mer om kommunens trygghetsarbete här

Senast uppdaterad: 9 februari 2024