Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Upplev fantastiskt friluftsliv i Haninge

Den 29 april är det Svenska friluftsdagen. Ta tillfället i akt och ge dig ut i naturen! I Haninge finns det många friluftsupplevelser som väntar. Här hittar du tips på några av Haninges guldkorn.

Maxingeslingan i Rudans friluftsområde. Maxingeslingan i Rudans friluftsområde. Foto: Peter Malmrup

Rudans friluftsområde och naturreservat

Precis vid Handens pendeltågsstation hittar du Rudans friluftsområde och naturreservat. Här kan du jogga, fiska och cykla mountainbike, grilla eller bara ströva omkring på slingrande skogsstigar och njuta av naturen. På sommaren finns också flera badplatser här. För den som är träningssugen finns både utegym och en hinderbana i trä. 

Läs mer om Rudans friluftsområde och naturreservat här. 


Tyresta nationalpark och naturreservat

Tyresta är Haninges vildmark och urskog. Här finns flera hundra år gamla tallar, trolska skogssjöar och doftande myrmarker. Här kan du bada i någon av skogssjöarna, tälta, gå guidade turer och ladda batterierna med skogsbad.

Läs mer om Tyresta nationalpark här. 


Utsikt från tornet milsvidda skogar.Utsikt från tornet på Tornberget. Foto: Dennis Fasth

Utsiktstornet på Tornberget

Utsiktstornet på Tornberget ligger på Stockholms läns högsta punkt 111 meter över havet. Där kan du se ut över skogen som möter himlen. På väg till berget passerar du mossar, myrmarker och gammal hällmarkstallskog.

Läs mer om utsiktstornet på Tornberget här. 


Havsutsikt på Muskö.

Muskö

På Muskö finns många härliga naturupplevelser. I Arbottna hittar du våtmarken Maren som är ett paradis för fåglar. På sommaren kan du bada från flera vackra klippbad och på en vacker stenstrand. Missa inte heller Grytholmens friluftsmuseum! 

Läs mer om Muskö här. 


 

Senast uppdaterad: 3 maj 2024