Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kommunstyrelsens ordförande väljs den 12 december

Kommunfullmäktige väljer den 12 december ordförande i kommunstyrelsen, "kommunens regering" samt vilka ledamöter som ska sitta i nämnderna. Samma dag beslutar också fullmäktige om en ny nämndorganisation och hur mycket pengar som slutligen ska gå till olika områden som skola, äldreomsorg och kultur och fritid. Följ processen fram till att det nyvalda styret tar plats den 1 januari 2023 på haninge.se.

Haninge-kommunfullmäktige-2017-12-11 Klubba Foto: Mostphotos

Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 12 december klockan 16.00 i Skärgårdssalen, i kommunhuset.

Då ska fullmäktige utse kommunstyrelsens ordförande, KSO, samt ledamöterna i nämnder och olika organ efter valet. Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för den kommunala förvaltningen samt har uppsikt över övriga nämnders och styrelsers verksamhet. En nämnd ansvarar för ett visst område, till exempel kultur och fritid, skola, näringsliv etc.

Kommunstyrelsens ordförande tillträder den 1 januari 2023 och då verkställs det nyvalda styret för Haninge kommun.

Under mötet väntas också kommunfullmäktige  besluta om en ny nämndorganisation och om ändringar i kommunens mål och budget för kommande år. I "Mål och budget" står det vilka mål kommunen ska styra mot och hur mycket pengar kommunen får använda till olika områden, som skola, stadsbyggnad och socialtjänst.

Föredragningslista kommunfullmäktige 12 december

Följ processen fram till att nya styret är på plats via Val, haninge.se.

Om kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och nämnder kan du läsa på Organisation, haninge.se

Senast uppdaterad: 7 december 2022