Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges Lekobarn

Fristående familjedaghem i Haninge kommun.

Vår verksamhet

Vårt familjedaghem finns i Brandbergen och arbetar utefter skollagen, förskolans läroplan, skolverkets rekommendationer samt kommunens riktlinjer.

Våra barngrupper består av barn i åldrarna 1-6 år. Vi arbetar i våran egen lokal, som ligger vid en stor lekpark och fina grönområden.

Vi genomgår utbildning i Barn HLR och brandutbildning 1 gång per år.

Hos oss är alla välkomna, men vi tillämpar syskonförtur och förtur till barn med särskilda behov.

Hur arbetar vi?

Barnen är det viktigaste vi har!

Vi planerar de pedagogiska aktiviteterna efter barnens förmågor och intresse och värnar om deras integritet samt rätten till delaktighet i sin egen utveckling. Vi arbetar med sagoteman samt värdegrunden, där barnen i en naturlig miljö både inomhus och utomhus får öva på att ta hand om både sig själva, varandra, våra djur och naturen.

Vi har därför valt att arbeta utefter lågaffektivt bemötande. Det är lika viktigt att arbeta med föräldrarna som med barnen och vi strävar alltid efter att ha ett nära samarbete med föräldrarna.

Språket är viktigt och i sagans värld lär man sig inte bara att reflektera över saker som händer utan lär sig också nya ord och uttryck som man sedan använder i leken med andra barn när vi dramatiserar och leker teater tillsammans.

Vad utmärker just vårt familjedaghem?

Vi arbetar med hållbar utveckling och barnen får dagligen näringsrik, ekologisk hemlagad mat. Varje dag går vi på olika äventyr med barnen där de får lära känna sin närmiljö, utforska naturen, sin egen grovmotorik samt de sociala situationer som man stöter på.

Vi har nära samarbete med Stadsmissionen samt olika organisationer som arbetar med humanitär hjälp i både Sverige och utomlands. Det är viktigt för barnen att lära sig om att barn runtom i världen lever olika och att demokrati inte är självklar men att alla kan få det bättre om man hjälps åt.

Övrig information

Kommunens maxtaxa gäller hos oss, inga övriga avgifter.

Kontakt

Anna Carlsson
076-280 56 29
haningeslekobarnab@gmail.com 

Senast uppdaterad: 29 mars 2023