Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vaccination av prioriterad personal i Haninge

Region Stockholm har börjat vaccinera prioriterad personal inom vård och omsorg. Haninge kommun har ställt i ordning tillfälliga vaccinationslokaler på Riksäpplet i Handen.

Tom lokal i Riksäpplet där vaccinationer kommer att utföras. Vaccinationer sker i Riksäpplets lokaler. Foto: Haninge kommun

Det är företaget VaccinDirekt som utför vaccinationerna i Haninge på uppdrag av Region Stockholm. Det första vaccinationstillfället på Riksäpplet är söndag den 17 januari. Prioriterad personal i Region Stockholm väljer själv om och var i regionen man vill ta sitt vaccin.

Hur går det till?

Vaccin mot covid-19 ges genom en spruta i armen. Detta måste göras vid två tillfällen och det ska gå tre till fyra veckor mellan tillfällena.

Vilka kan vaccinera sig just nu?

Just nu vaccineras de prioriterade grupperna som arbetar på vård- och omsorgsboenden, inom hemtjänst, LSS-boenden, daglig verksamhet LSS och personlig assistans.

Om du ingår i en prioriterad personalgrupp för vaccinering och inte har fått information om hur du bokar tid ska du omgående kontakta din närmsta chef. Vid bokningstillfället väljer du var i Stockholms län du vill vaccinera dig.

På Riksäpplet utförs endast bokade vaccinationer och intyg från arbetsgivaren måste visas vid vaccinationstillfället.

Senast uppdaterad: 18 januari 2021