Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lika för alla sponsorer

En ny riktlinje gör det enklare och tydligare för hur föreningar i Haninge kommun kan arbeta med sponsorer. Den nya riktlinjen antogs på idrotts- och fritidsnämndens möte 16 december och anger i vilka hallar eller anläggningar en sponsor kan få exponeras med en skylt eller ett klubbemblem, vad som får stå på skylten och vilka avtal som ska användas för att reglera detta.

Torvalla utomhusanläggning Foto: Hans Berggren

Klas Sandberg, områdeschef med ansvar för föreningsverksamheten, berättar mer:

- Kultur- och fritidsförvaltningen har gjort en översyn av hur sponsorer har möjlighet att synas i våra anläggningar, både inom- och utomhus. En sponsor bidrar på många olika sätt för att den enskilda föreningen ska kunna fortsätta sitt arbete.  Vi säkerställer nu att alla sponsorer kan exponeras likartat och rättvist runt om i kommunen.

Arbetet med att ta fram den nya riktlinjen har pågått under hela 2020 och aktiva föreningar i kommunen har haft möjlighet att lämna sina synpunkter under arbetets gång.

- Vi upplever att majoriteten av våra föreningar tycker det är bra att vi tydliggör vad som gäller för sponsring. Det finns en trygghet i att vi säkerställer att alla sponsorer exponeras likartat och rättvist utifrån var föreningen har sin verksamhet.

Har ni en sponsor som vill synas?

Har ni sponsorer som vill synas med en skylt i den anläggning där ni tränar? Tveka inte att kontakta Föreningsbyrån på telefon: 08-606 82 58. De berättar gärna mer om vad de nya riktlinjen innebär för just er förening.

Läs mer om nya principen för sponsring

Senast uppdaterad: 8 januari 2021