Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kostnadsfri vaccination mot säsongsinfluensa för medarbetare i vård- och omsorg och förskola

Haninge kommun erbjuder medarbetare inom vård- och omsorg samt förskola vaccination mot säsongsinfluensa via företagshälsovården. Kostnaden för detta finansieras med centrala medel enligt beslut i kommundirektörens ledningsgrupp.

Vaccination Foto: Mostphotos

Beslutet är fattat med koppling till rådande Coronasituation. Bedömningen är att att spridning av smitta vid influensa kan ge stora problem om många i personalen blir sjuka.

Bedömningen är också att det är riskabelt att äldre personer med nedsatt immunförsvar smittas och att det även är viktigt att skydda barn med eventuellt nedsatt immunförsvar, i synnerhet de barn som är under ett år.

Det kan finnas även andra yrkes/riskgrupper än ovan givna, det bedömningar äger varje förvaltning ansvaret för att riskbedöma och identifiera. I de fall andra grupper ska erbjudas kostnadsfritt vaccin mot säsongsinfluensa via Avonova så är det möjligt. Då får respektive förvaltning stå för kostnaden själva.

 

Senast uppdaterad: 18 oktober 2020