Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny avfallsplan – var med och påverka

Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salem har tagit fram ett förslag till ny renhållningsordning i samarbete med kommunernas gemensamma bolag SRV återvinning AB. Nu kan du som invånare vara med och påverka innehållet i avfallsplanen och föreskrifterna till och med 20 november.

Avfall Avfall

Enligt miljöbalken ska alla kommuner ha en så kallad renhållningsordning som består av en avfallsplan och föreskrifter om hantering av avfall i kommunen. Vårt förslag till ny renhållningsordning innebär att vi tillsammans ska minska avfallet i kommunen. Dessutom ska vi ta hand om det avfall som uppstår på ett bra sätt. På så sätt minskar vi påverkan på miljön.

För att nå målen behöver alla bidra. Och alla kan och ska enligt lag sortera sitt avfall, oavsett om du bor i villa, flerbostadshus eller fritidshus. Du kan vara med och påverka innehållet i avfallsplanen och föreskrifterna genom att lämna dina synpunkter fram till och med den 20 november.

Läs mer om förslaget till avfallsplan och föreskrifter och hur du kan påverka här. 

Senast uppdaterad: 27 oktober 2020