Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

FunkisFestivalen ställer om för att minska risken för smittspridning

Den 8 december kl 18.00 kan du se Haninges delfinal av FunkisFestivalen sändas digitalt. Alla artister har fått spela in sina tävlingsbidrag i förväg och tävlingen kommer i år att avgöras enbart av en jury. Vinnaren kommer att representera Haninge i riksuttagningarna.

FunkisFestivalen illustration. Foto: Funkisglädje

FunkisFestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Vanligtvis är Haninges delfinal en festlig helkväll i Haninge kulturhus med glitter, stjärnglans och livemusik. I år ställs tävlingen helt om och bidragen förinspelas var för sig på ett smittsäkert sätt helt utan publik. Istället kommer finalen sändas ut så att alla kan se den tryggt och säkert hemifrån.

Hallå Susanne Hoflin, producent för FunkisFestivalen!

Kvinna med mikrofon på en scen.Susanne Hoflin på scenen under FunkisFestivalen 2019. Foto: Olof Holdar

Beskriv din roll och hur länge du arbetat med FunkisFestivalen?

– Jag är producent för evenemanget och min uppgift är att hålla ihop det hela. Festivalen är ett härligt samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och social- och äldreförvaltningen. I år har även Studieförbundet Vuxenskolan en stor del i projektet eftersom de kommer att filma och klippa ihop tävlingen så den kan sändas den 8 december. Att vara producent för FunkisFestivalen med alla professionella och duktiga medarbetare är ett otroligt energigivande uppdrag.

Beskriv hur har ni ställt om FunkisFestivalen för att minska risken för smittspridning?

– Jag är så glad att vi inte behöver ställa in Haninges uttagstävling, vi gör som många andra och ”ställer om”. Så i år spelar vi in artisterna en och en i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler och konferenciéerna och juryn för sig, sedan klipps det ihop till en hel FunkisFestival-kväll! Jag är så otroligt glad att det går att genomföra på detta sätt i år.

Vad ser du mest fram emot i årets tävling?

– Det är så klart att vi får utse en vinnare som får representera Haninge i den stora riksfinalen. Men också det nya sättet att arrangera festivalen på, det är en utmaning för alla inblandade. Årets sändning betyder att fler kan se FunkisFestivalen den 8 december kl 18.00. Så det är bara att poppa popcorn och krypa upp i soffan!

Läs mer om artisterna och se delfinalen den 8 december kl 18.00

Senast uppdaterad: 24 november 2020