Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu inleds första fasen av vaccination mot covid-19

Haninge kommun samverkar med både regionala och nationella myndigheter för att minska smittspridningen och dess effekter på vår region och kommun. Regeringen har meddelat att vaccination av befolkningen kan påbörjas och ett vaccin är godkänt och levereras till Region Stockholm.

Illustration coronainformation Foto: Haninge kommun

- Det är enormt glädjande att vi nu kommit till den fas där vi kan erbjuda vaccin mot covid-19 till de som behöver skyddet allra mest. Kommunen stöttar Region Stockholm för att åstadkomma en metodisk, trygg och smittsäker vaccinering. Att vaccineringen kan påbörjas är en lättnad för många men vi får inte glömma att pandemin fortfarande pågår. Min förhoppning är att vi alla som väntar på vaccin under tiden fortsätter att följa aktuella rekommendationer. Nu är det än mer viktigt att hålla avstånd, tvätta händerna och att stanna hemma vid minsta symtom. Det du gör kommer att göra skillnad för alla i Haninge, säger Siw Lidestål social- och äldredirektör.

Vaccination i Stockholms län

Vaccination mot covid-19 kommer att genomföras successivt eftersom tillgången på vaccin kommer vara både begränsad och ojämn under lång tid. Vaccinering är den mest kraftfulla åtgärden för att stoppa smittspridningen. Kommunen stöttar Region Stockholm för att åstadkomma en metodisk, trygg och smittsäker vaccinering för alla Haningebor. Du kan alltid hitta information om aktuellt läge och status på vår hemsida haninge.se/coronavaccin. Där delar vi med oss om hur genomförandeläget ser ut och hur Region Stockholm arbetar.

Senast uppdaterad: 23 december 2020