Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Krafttag för att minska spridningen av coronaviruset

Nu genomför vi tillsammans med landets myndigheter och regionens samverkande kommuner ytterligare en rad åtgärder för att minska smittspridningen inför de kommande helgerna. Det handlar om att under en begränsad period från nu till och med 24 januari ställa om eller avvakta med verksamhet som inte är absolut samhällsviktig. För att citera regeringen; nu gäller det.

Magnus Gyllestad

Anledningen till åtgärderna är de nya restriktioner som meddelades av regeringen och Folkhälsomyndigheten i fredags. Smittspridningen i Stockholms län fortsätter utan tecken på avmattning och den tunga belastningen på regionens sjukvård består. Aktörerna i Samverkan Stockholmsregionen (SSR), där Haninge kommun ingår, anser att det nu är av stor vikt att med ett kraftfullt och samlat agerande möta denna utmanande situation. Därför kommer aktörerna att under en begränsad tidsperiod vidta flera åtgärder i syfte att bromsa smittan.

Redan i helgen har vi vidtagit åtgärder inom kultur och fritid utifrån inriktningen på SSR. Och under måndagen kommer jag att hålla ett extra möte med min ledningsgrupp i syfte att besluta om fler åtgärder för att få ned smittspridningen under den av regeringen utpekade perioden.

Jag vill därför be er att vara uppmärksamma på nyheter här på Hint och på det sättet hålla er ajour med de aktuella besluten. Jag vill också be er att delta aktivt i hur vi kan ställa in och ställa om den verksamhet som behöver genomföras. Det är fortfarande många tjänster och service som behöver genomföras och tillhandahållas.

Jag vill samtidigt framhålla de många positiva samtal jag har haft med er och många Haningebor om hur vi har hanterat denna situation. Det finns en omtanke och professionalitet på det sätt vi ser på vår uppgift.

Jag är stolt över hur vi i Haninge hanterar detta, så låt oss fortsätta på denna väg tillsammans. Nu gäller det.

Läs mer om hur vi arbetar på distans.

Senast uppdaterad: 23 december 2020