Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ida Engstrand årets vinnare av FunkisFestivalen i Haninge!

Ida Engstrand är Haninges bidrag till FunkisFestivalen 2020! Det var en coronaanpassad delfinal som sändes digitalt för att minska risken för smittspridning där nio artister tävlade om att representera Haninge i riksfinalen.

Kvinna sjunger i en mikrofon. Ida Engstrand vinnare av FunkisFestivalen Foto: Olof Holdar

Vinnarlåten var Kings and queens och artisten backades upp av Haninge kulturskolas festivalorkester.

Juryns motivering

Vinnaren utsågs av en jury från Haninge kommun. Deras motivering löd ”Vinnaren av 2020 års funkisfestival är en artist som verkligen tar scenen och bjuder oss i publiken på en riktigt show. Med en fin scennärvaro en stark energi och också en väldigt stilsäkert sång, lever du dig verkligen in i musiken. Det är med glädje och stolthet som vi i juryn tillkännager årets vinnare av FunkisFestivalen i Haninge. Och vinnaren är: Ida Engstrand! ”

Ida Engstrand har tidigare vunnit Haninges delfinal 2018.

Om FunkisFestivalen

FunkisFestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och har anordnats sedan 2011.

Se finalen i repris 

Vinnaren i Haninge går vidare till en av två semifinaler som förväntas gå av stapeln under vårens 2021.

Om du missade finalen kan du se den här. 

Senast uppdaterad: 9 december 2020