Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förlängda beslut för att bromsa smittspridningen

Fortsatt tillfällig avrådan från besök på vård- och omsorgsboenden. För att anpassa våra verksamheter och förhindra ökad smittspridning har äldrenämnden i Haninge kommun den 16 december beslutat om tillfällig avrådan från besök på kommuns egna vård- och omsorgsboenden, det vill säga Vallagården, Hagagården, Johanneslund, Ros-Anders gård och Malmgården. Det nya beslutet gäller från och med den 20 november till och med den 18 januari 2021.

En äldre man ler och talar i telefonen Foto: Mostphotos

Beslutet innebär en stark avrådan från besök och är en försiktighetsåtgärd eftersom de boende tillhör en riskgrupp för covid-19. Besök bör därför ske restriktivt. 

Utifrån det osäkra smittläget ska avrådan bara gälla under en begränsad tid. Därefter ska ett nytt beslut fattas om vad som gäller efter det. Äldrenämndens ordförande kan besluta att dra tillbaka avrådan om det allmänna läget förbättras.


Fortsatt sänkt vistelsetid på förskola för vissa grupper

Grund- och förskolenämnden förlänger beslutet om sänkt vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga till följd av det rådande läget. Beslutet gäller från den 1 januari 2021 till och med den 30 juni 2021. Detta innebär att vistelsetiden på förskolan för dessa barn fortsatt kommer att vara 15 timmar per vecka.


Kultur- och fritidsverksamheten fortsatt påverkad

Sedan tidigare har kultur- och fritidsförvaltningen genomfört en rad åtgärder för att bidra till en minskad smittspridning. Idrotts- och friluftsnämnden tog den 16 december beslut om att förlänga åtgärderna tills vidare. För dessa verksamheter gäller nu:

  • Simhallen stängd för allmänheten. Simhallen är fortsatt öppen för skolsim och föreningsverksamhet för barn- och ungdomar.
  • Bokningsmöjligheter för privatpersoner har tagits bort för lokaler i Kulturhuset i Handen och parkleken i Jordbro.
  • Bastun och raststugan vid Rudan är stängd.
  • Biblioteken håller stängt på helgerna.
  • Allmänhetens skridskoåkning, guidade visningar på Årsta slott och kulturarrangemang är fortsatt inställda.

Träning får bedrivas på ett smittsäkert sätt

Idrottsanläggningar, som tidigare var stängda, är tillgängliga för bokning från den 14 december gällande träning för bidragsberättigade föreningar i Haninge kommun om de bedrivs på ett smittsäkert sätt i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Privatpersoner och företag i och utanför Haninge kommun ges möjlighet att göra bokningsförfrågningar på utomhusanläggningar om de bedrivs på ett smitsäkert sätt i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. 


Biblioteken i Haninge

Biblioteken kommer att ha fortsatt öppet men är ingen mötesplats. Vi fortsätter att erbjuda viss service för information, lån av dator och reservation/lån/återlämning av medier i en begränsad och anpassad del av lokalen.


Vår verksamhet för barn och unga

Från och med den 15 december erbjuder våra fritidsgårdar riktad verksamhet för föranmälda grupper och viss utomhusverksamhet. Den öppna ungdomsverksamheten kommer också att finnas tillgänglig i olika digitala forum. På så sätt bidrar vi till minskad smittspridning i samhället.

Vi fortsätter att erbjuda verksamhet till mellanstadieeleverna på eftermiddagar, enligt ordinarie öppettider.

Kulturskolan kommer att ha fortsatt öppet. Verksamheten fortsätter som vanligt samtidigt som vi erbjuder de elever som önskar undervisning på distans. Lokaler och undervisning anpassas för att undvika smittspridning.

På sidan Så anpassar vi våra verksamheter finns det aktuell information hur vi anpassat våra verksamheter för att minska smittspridningen.

Senast uppdaterad: 28 februari 2024