Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Årets vinnare av Haninge kommuns hederspris för tillgänglighet utsedd

Under funktionshinderrådets sammanträde den 10 december uppmärksammades vinnaren av Haninge kommuns hederspris för tillgänglighet.

Siw Lidestål, Madeleine Palmgren, en kvinnlig representant från Future Teens och Annett Haaf står framför en julgran i kommunhusets entré. Representanten från Future teens håller upp ett diplom. Siw Lidestål social- och äldredirektör, Madeleine Palmgren vice ordförande i funktionshinderrådet, Kia Gron från Future Teens och Annett Haaf, socialnämndens ordförande. Foto: Thomas Hultgren

Under cermonin läste socialnämndens ordförande Annett Haaf upp juryns motivering och räckte över en vandringsstatyett skapad av elever vid Fredrika Bremergymnasiets estetiska program.

 

Vinnare av årets hederspris för tillgänglighet är Future Teens och motiveringen lyder: 

"Future Teens är en ideell förening, grundad 2004, som arbetar med ungdomar och unga vuxna i behov av motivation och stöd och har lokaler i en villa i Vendelsö. Med en unik bredd av verksamhet erbjuder Future Teens idag fritidsaktiviteter, utflykter, social träning, läxhjälp, hjälp med ansökan till utbildningar, körkort, praktikplats, arbete samt ekonomiskt stöd till mat, kläder och boende. 

Ett framgångsrecept har varit att skapa ett kontaktnät av samverkansparters som möjliggjort utåtriktat arbete i samhället mot näringsliv, andra ideella organisationer, kyrkan och olika myndigheter. På så vis har Future Teens hittat framgångsrika former för samverkan och finansiering av verksamheten.

Future Teens har genom ett kreativt, uthålligt och engagerat arbete stor betydelse för enskilda personer och deras närstående och skapar förutsättningar för en mer hälsosam och trygg vardag. 

Föreningen bidrar genom ett stort samhällsengagemang till att öka tillgängligheten i Haninge kommun för personer som är i behov av extra stöd."

Läs om kriterierna för Haninge kommuns hederspris för tillgänglighet

Senast uppdaterad: 28 februari 2024